#euculti

Több tiszteletet a választóknak!

2021. január 06. - Euculti

2020-ban a politikusok, de főleg a miniszterelnök sok mindenből várt el többet… Balatonból, tiszteletből…. hosszan sorolhatnánk. Arról viszont kevesebb szó esik, hogy a választók, a magyar emberek miből várnak el többet. Pedig ez lenne a legfontosabb.
post_minta_33.jpgHa már a tiszteletnél tartunk, az mindenképpen elvárás, hogy a politikusok tiszteljék a választókat. Ne hazudjanak nekik, ne csapják be őket, ne lopjanak tőlük… Mert hát sajnos ezekre napi szinten látunk példát. Amíg ez nem változik meg, addig láthatóan a politikusok – mondjanak is bármit – nem tisztelik a választókat. Egy barátunkat, egy családtagunkat tiszteljük, ezért nem is lopunk tőle, nem hazudunk neki és nem csapjuk be. Az átlag magyarnak ez evidencia a mindennapokban, így ennek működnie kellene a politikusok és a választók viszonylatában is. Mivel ez nincs így, felmerül a kérdés, hogy melyik fél felelős a kialakult helyzetért.

Könnyű lenne rávágni, hogy ki más, hát a politikusok, de mivel a politikusok közülünk, emberek közül kerülnek ki, nem ilyen egyszerű a válasz. Igazából mindannyian felelősek vagyunk. Nem is feltétlenül azért, hogy kikre szavazunk, mert a kínálat évek, évtizedek óta gyenge, szánalmas, színvonaltalan…

Az emberek, vagyis a MI felelősségünk valójában abban áll, hogy az igazán tisztességes és hiteles emberek (még) nem léptek színre, nem álltak ki, nem kezdtek közéleti és politika tevékenységbe. Pedig az ilyen emberek lennének azok, akik valós színvonalat hozhatnának a magyar politikába. Vagyis ne várjunk javulást, amíg mi magunk nem tettünk meg mindent a változás érdekében. Amíg nincs valós alternatíva, addig érdemi változás sem várható.

A fenti gondolatokkal indítjuk útjára az Euculti Magyarország blog.hu oldalát, továbbá kívánunk Boldog és Egészséges Új Évet Magyarországnak.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd az Euculti Magyarországot a Facebookon is:
https://www.facebook.com/eucultimagyarorszag

Hisszük, hogy MAGYARORSZÁG MENŐ.

A bejegyzés trackback címe:

https://euculti.blog.hu/api/trackback/id/tr2916375078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása