#euculti

Kedves Rácz Zsófia!

2021. február 26. - Euculti

Magácska ennyire buta, naiv, törtető vagy gátlástalan? Kérem, segítsen, mert a napokban nyilvánosságra került megnyilvánulásai alapján nem egyértelmű a válasz.

Hagyjuk, hogy valakiben korábban felmerült az elképzelhetetlen, hogy egy huszonéves egyetemistát nevezzen ki felsőfokú végzettség és szakmai tapasztalat nélkül helyettes államtitkárnak. A jelenség csak egy újabb keserű pirula, amit le kellett nyelnie a megdöbbent magyar társadalomnak. Persze ha az elmúlt 1-2 évtized tendenciáját nézzük, akkor Magácska tökéletesen beleillik a sormintába: egyre fiatalabb, egyre kevesebb tapasztalat. Jelen esetben nulla. Ezért nem is meglepő, hogy Magyarországon már egy jó ideje semmilyen respektje nincs a különféle államtitkári titulusoknak és az azokat betöltő személyeknek. Arról nem is beszélve, hogy egykori helyettes államtitkárból lassan többet találni, mint leigazolt focistából.

De térjünk vissza az eredeti kérdéshez. Magácska tényleg annyira buta, hogy felkészült, szakmailag rátermett szakpolitikusként tekint magára? Magácska tényleg annyira naiv, hogy elhiszi, nem politikai kinevezett? Akkor mégis micsoda? Mi alapján alkalmasabb a feladat ellátására, mint korosztálya több tízezer másik hallgatótársa? Döntse hát el, hogy butának vagy naivnak tartja magát.

Láthatóan a jövőre nézve is vannak ambíciói, így az sem világos, hogy Magácska ennyire törtető vagy csak gátlástalan? Szép dolog, hogy tervezi a jogi diploma megszerzését, mert jogászként talán majd felfogja, hogy micsoda jogi nonszensz volt egykori helyettes államtitkári kinevezése. Az is szép dolog, hogy nemzetközi joggal kíván foglalkozni, és hogy a külszolgálati munka is vonzza, bár a nagyköveti szinthez azért kicsit többet kell letenni az asztalra. De ki tudja, pár év, és már a Magácska felkészültségével is lehet valaki nagykövet.

Tudja az a gond, hogy Magácska állítólag az ifjúságért felel. Gondolt már arra, hogy milyen káros és téves példát mutat saját életútjával a huszonéveseknek? Nem elég baj, hogy a médiában a fiatalokra minden irányból valóság show szereplők, influenszerek, kurvák és bűnözők ömlenek, mint a tanulás és teljesítmény nélküli könnyű és gyors érvényesülés mintái? Erre jön Magácska, aki tudás és teljesítmény nélkül lett helyettes államtitkár, és ahelyett hogy csendben meghúzná magát, máris jövőbeni nagykövetként gondol magára? Miféle életszerű minta ez a korosztályának? Döntse hát el, hogy törtetőnek vagy gátlástalannak tartja magát?

Ha kicsit is számít Magácskának korosztálya jövője, annyit tegyen meg, hogy a jövőben még ennyit sem szerepel, és megnyilvánulásaival nem árt többet a diáktársainak.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd az Euculti Magyarországot a Facebookon is:
https://www.facebook.com/eucultimagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://euculti.blog.hu/api/trackback/id/tr3916439852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása