#euculti

Teraszozás: a szolidaritás szembe köpése

2021. április 26. - Euculti

Egy gondolat erejéig felejtsük el a fél éve tartó bezártságot és a lassan csődbe menő vendéglátóipart és turizmust. A politika szereti hangoztatni, hogy a Covid megtámadta a lakosságot és harcban állunk a vírussal. Ez nagyon szép és hangzatos hasonlat, de ha most ténylegesen háború dúlna a világban, akkor az óvóhelyek elhagyása után valóban az lenne a lakosság legnagyobb gondja, hogy mindent elfeledve rohanjon a teraszokra kávézgatni? Igaz, akkor teraszok sem lennének, hiszen szó szerint romokban állna a város.

Ezek szerint mégis csak szlogenek szintjén állunk harcban, és ha az új szlogen úgy kívánja, akkor nincs is háború és állnak a teraszok? Valóban csak politikai szempont és szlogen kérdése, hogy éppen mit tiltanak vagy engednek az embereknek? Nyáron egyszer már ráfázott Magyarország a korai nyitásra, de láthatóan nem tanult belőle. Persze egyértelmű, hogy ez a mostani döntés sem szakmai, hanem politikai volt. Ki ne emlékezne Orbán Viktor szomorú hangú bejelentésére, amikor első honfitársunkat vesztettünk el a Covid miatt. Akkor ezt nemzeti gyászként élte meg, ma viszont amikor még mindig 176(!) elhunyt betegről szóltak a hírek, a miniszterelnök csak a sörös poharát emeli a magasba. Hát igen, minden relatív, tegnap „már csak 176-an haltak meg”. Önnek is egészségére Miniszterelnök Úr!


Forrás: https://www.facebook.com/orbanviktor

Félreértés ne essék, amit jelenleg átélünk és ahogy viselkedünk az közös felelősségünk. Hagyjuk is a politikusokat, legyenek azok kormány oldaliak vagy ellenzékiek, mert azok szánalmas nulla emberek mind és egy szót sem érdemelnek. Na de mi van velünk, emberekkel? Tényleg ide jutottunk és idáig süllyedtünk? Sokak szerettei még a lélegeztetőgépeken küzdenek életükért, kórházban vagy otthonukban próbálják leküzdeni a betegséget, 25.000 honfitársunk már temetőben fekszik, ami egy kisebb magyar város teljes lakossága. Hányan és hányszor leírták, hogy egészségügyi dolgozók ezrei küzdenek értünk napi szinten erőn felül teljesítve, hogy életben maradhassunk. Daganatos betegek életmentő beavatkozásait halasztják el, csak hogy a Covid fertőzötteket el tudják látni. És mivel fejezi ki ezeknek az embereknek az erőfeszítéseit és áldozatait a magyar lakosság??? Teraszozással.

Ebben a helyzetben valóban sincs fontosabb, mint a szórakozás, a feszültség levezetése? Tényleg olyan kemény megpróbáltatásokat kellett kibírni a magyar lakosságnak, hogy most minden óvintézkedést felrúgva az utcákon kell tömegesen szórakozni, mintha csak a labdarúgó világbajnokságot nyerte volna meg Magyarország? Évekig éltünk óvóhelyeken, elpusztult az otthonunk? Ja nem, a többség beteg sem volt, és a munkáját sem veszítette el, hanem csak fél évig nem járhatott szórakozni.

Felháborító, szomorú, szánalmas, undorító és elkeserítő, hogy ide jutottunk és itt tartunk. Ez Magyarország, ezek vagyunk mi, magyar emberek. Így emlékezünk az áldozatokra, így aggódunk a még betegekért és így tisztelgünk az értünk küzdők előtt. Szégyellhetjük magunkat, szembe köptük a szolidaritást, szembe köptük saját magunkat. Gratulálunk Magyarország!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd az Euculti Magyarországot a Facebookon is:
https://www.facebook.com/eucultimagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://euculti.blog.hu/api/trackback/id/tr4216513740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birka menet 2021.04.27. 10:50:03

@midnight coder: @pireza:

Akkor legalább megállapíthatjuk, hogy ti meg covid tagadók vagytok.

birka menet 2021.04.27. 11:07:37

@Ekrü: "Ezek után a fiatalok ugyan miért ne ülhetnének ki a teraszokra?"

Azért te siralmasan alulképzett amőbaagyú, mert kétharmadnyi birka népségként fel se fogjátok, hogy ha a te anyád pl kínai löttyöt kapott, akár 2-szer is, akkor még akkor is meglehet, hogy kereken NULLA százalékos a védettsége.
De ha még valódi vakcinát is kapott volna, az se jelenti, azt, hogy egy covid fertőzéssel 100%, hogy el fog tudni bánni.

És akkor majd leheld tele a 30-60-as kollegáidat is, azok leheljék tovább az ő családjaikat meg ismerőseiteket, azok meg így tovabb, mer ugyebár a teraszozzanak a kölykök, covid rulettezznek, mer jaj nehogy má szegények egy eletre szóló traumát kapjanak, hogy nem ihattak meg egy pohár sört a galerijükkel.

Te, miért nem mentek Indiába covid teraszozni, ott most nagyon "jó" eredmények vannak!

konrada 2021.04.27. 11:08:23

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Matyika! Felvetted (be nem teljesülő) szerelmed nevét?
...persze értem én: végre valaki állandóan b.szogat...

Ekrü 2021.04.27. 11:17:08

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll:
"a sok millió nem beoltottból még sok ezer ember meg tud ám halni, te kis mongolFidióta fasz! "-Gondolom aki nincs beoltva annak van annyi esze,hogy nem megy a teraszok közelébe se.Ahogy a gyerekeinek is van annyi esze ,hogyha mégis teraszozik akkor utána két hétig nem nagyizik.Jelenleg 3 680 ezer beoltott van.Ehhez még vedd hozzá azokat akik már átestek a fertőzésen,ők is kb 500 ezren vannak legalább.Ez kb 4 millió ember.
Aki most regisztrál az is 1-2 héten belül már oltást kaphat,miután jelenleg rengeteg az oltóanyag.Így csak ennyit kell várnia.
Aki pedig nem akar oltatni az meg pont nem érdekel.Nehogy már azért ne lessen majd sehova menni mert egyesek nem hajlandóak beoltatni magukat...

Ekrü 2021.04.27. 11:20:28

@birka menet: Nos,ha te ennyire félsz akkor ne menj a teraszok közelébe se.Sőt,szól a gyerekeidnek (már ha vannak),hogy ők se menjenek.

Emmett Brown 2021.04.27. 11:24:35

@Ekrü: a felelős döntés az lett volna, hogy a teraszokra is csak védettséggel lehessen menni, de az igazi agyrém az opcionális maszk lesz 4m oltás után az oltottaknak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 11:27:00

Kedvenc részem amikor Brendel Mátyást elsüllyesztik. :-)) Már megint fellángolt a szerelme irántam, a nickemet is másolja. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

Ekrü 2021.04.27. 11:35:27

@Emmett Brown: Kétlem,hogy a nyitott teraszokon egymástól 1-1,5 méterre álló csoportok rosszabbak lennének mint buszokon,ami ugye zárt tér,a reggeli csúcsban utazó emberek.
Aki oltva van az védett a súlyosabb következménytől.Egy oltás után részlegesen kettő után teljesen.A fiatal,akinek a nagyija már túl van mind a két oltáson,az már nem fogja a nagyit veszélynek kitenni.
Ami pedig az opcionális maszkot illeti,ha egy adott helyre kizárólag oltott és emiatt védett emberek mehetnek akkor ők már nem fogják egymást megfertőzni.Akkor meg minek nekik maszk?

pireza 2021.04.27. 11:35:40

@birka menet: covidtagadó a nénikéd. Viszont, ha nem haragszol, nem szeretném rettegésben vagy bűntudatban élni az életemet. Egyébként nagyon tetszik ez a "covidtagadó" meg "vírustagadó" cimke, ha semmi más érvetek nincs, mindkettő remekül használható.

birka menet 2021.04.27. 11:35:44

@Ekrü: "Gondolom aki nincs beoltva annak van annyi esze,hogy nem megy a teraszok közelébe se."

ó te amőbaagyú, neked tényleg lövésed sincs ahhoz az elemi dologhoz sem, hogy a vírus nemcsak egyszer egyvalakire, hanem láncolatban terjed? Te tényleg olyan hülye vagy, hogy fidess birkaként fel se tudod fogni, hogy a teraszozás kurva alkalmas hely a covid továbbadására (és ezzel a fertőzésszám megsokszorozására), aki meg megkapta, az meg szintén adja tovább másoknak, azok meg megint másoknak, a végén visszakerül az anyádra. Pl a a postástól. Amit a postás a fiától kapott pár napja. Aki meg pár nappal azelőtt randizott a barátnőjével. Aki meg pár napja együtt covid teraszozott a te félnótás gyerekeddel, aki viszont olyan okos, hogy most két hétig nem megy majd a nagyanyjához, nehogy megfertőzze. Hát nem sikerült neki.

Ezt hívták valaha kontakt kutatásnak te fidessbirka. Amit orbán sose csinált, de még azoknak a családjában sem, akiknek a csalátagjuk bennfeküdt a covid osztályon. Neked meg lövésed sincs semmihez, csak orbán seggének a nyalásához.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 11:36:44

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Spermatyika a másolt nickemmel. Sokat gyakoroltad az oldalsó középtartást? Nagyon bepánikoltál amikor megnyílt alattad a föld. :-))

Kedvenc részem amikor Brendel Mátyást elsüllyesztik. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

birka menet 2021.04.27. 11:37:51

@pireza:

Olyan vagy te mit a cigány lova, amelyik nekiment a falnak: nem vak, hanem bátor!
Mer ugyebár a covid járvány kellős közepén, egy rekord halálozású országban kimenni covid teraszozni az nem vakság. Hanem bátorság.

birka menet 2021.04.27. 11:48:17

@Ekrü: " Nos,ha te ennyire félsz akkor ne menj a teraszok közelébe se.Sőt,szól a gyerekeidnek (már ha vannak),hogy ők se menjenek. "

Ti meg csak menjetek családostul, hadd hulljanak a féleszű hülyék minel hamarabb! Vigyétek a nagyikat is, a kínai kamuvakcina majd kiröhögi a covid vírust!

Te jó ég te sárga földig lebutított idióta, látom, a te orbán felszopásod akkora mértékű, hogy hajlandó vagy érte akár az egész családodat kiirtani!! Te jó ég micsoda kreténeket termel ki ez NER!!

Ekrü 2021.04.27. 11:51:24

@birka menet:
"aki meg megkapta, az meg szintén adja tovább másoknak, azok meg megint másoknak, a végén visszakerül az anyádra. Pl a a postástól. Amit a postás a fiától kapott pár napja. Aki meg pár nappal azelőtt randizott a barátnőjével. "- Ezen az alapon ne menj ki az utcára mert elüthet egy autó.Ha komolyan vesszük a gondolatmeneted akkor, ahhoz,hogy megkapd nem kell terasz,elég ha a postás fiának a barátnője elkapja a munkahelyén. :))))
Szerinted meddig kéne állig maszkban ücsörögnünk otthon?Lassan az ország fele, a regisztráltak 75%-a be van oltva és védett. Ha én védett vagyok akkor csak addig vagyok hajlandó szolidáris lenni,míg azt nem látom,hogy a regisztráltak nagy többsége nincs beoltva.De ezen már túl jutottunk.
Arra pedig aki nem akarja beoltatni magát nem akarok vigyázni.Az vigyázzon magára .

Emmett Brown 2021.04.27. 11:56:28

@Ekrü: oltottak is elkaphatják, és ők is fertőzhetnek. Az eddigi adatok alapján nyilván jóval kevésbé csapja meg őket, és valószínűleg kevésbé is terjesztik, de a maszk akkor is egy bónusz kockázatcsökkentő eszköz, amit baromság nem használtatni. Illetve attól, hogy a teraszozás lehet, hogy kevésbé veszélyes, mint a csuklósbusz (mondjuk a buszon elvileg maszkban van az ember, a teraszon meg nem), még nem ártana jobban szűrni, hogy ki mehet. arról nem is beszélve, hogy ez egy extra oltásraösztönző intézkedés lenne.
Btw ha két oltás után teljesen védve van, akkor miért van szükség harmadik oltásra Sinoból?

pireza 2021.04.27. 11:56:35

@birka menet: nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy kimentem teraszozni. Alapból mindössze annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy meglehetősen álszentnek tartom a blogbejegyzésben leírtakat. Fussunk neki még egyszer, hátha sikerül: egy szót sem írtam arról, hogy JÁRVÁNYÜGYILEG egyetértek-e a teraszon üldögéléssel, egy szót sem írtam arról, hogy én magam üldögéltem a teraszokon, mindössze annyit írtam, hogy a bejegyzés által említett érveket nem fogadom el.

odamondó 2021.04.27. 12:29:44

2020/március: 10 ember/nap = LEZÁRÁS

2021/április: 200+ ember/nap = NYITÁS

A tavalyi év konkrétan a nagy büdös semmiért volt.

birka menet 2021.04.27. 12:36:11

@Ekrü: "- Ezen az alapon ne menj ki az utcára mert elüthet egy autó."

Jaj, te NER diszidióta birkája! Aközött különbség van te amőbaagyú, hogy valaki szándékosan keresi a bajt vagy nem!

Küldjed te csak továbbra is az egesz családodat a covid partykra te birka észlény, biztonságos hely az, ott nem fog elütni az autó!
Főleg, ha a covid party után két héttel már egyikőtök se tud többé lekerülni a lélegeztetőgépről a saját lábán.

Che21 2021.04.27. 12:43:09

Ne haragudj, de ez fájt, akkora baromság.

Mi a fasz köze van a szolidaritáshoz a teraszozásnak?

Ennyi erővel soha nem lehetne felhőtlenül élvezni semmit, mert Afrikában éppen x gyerek hal éhen, a usában éppen lövöldöznek, stb.

Ha nem teraszozunk akkor meg a pincér éhen hal.
Az jobb?

11 Favágó 2021.04.27. 13:02:22

És HA NEM nyitottak volna a teraszok, akkor kb. miről írtál volna antiorbános cikket?
Ja, arról, hogy nálunk miért nem nyitnak a teraszok, mikor félig átoltott EJU-ban már nyitnak.
Bizony, nem könnyú kenyér az ellenzéki blogírás.

birka menet 2021.04.27. 13:02:49

@Ekrü: "Lassan az ország fele, a regisztráltak 75%-a be van oltva és védett. "

Szerencsétlenség, nem tudsz te az égvilágon semmit. Csak a birkák mélysötétségét bemutatni újra meg újra.
Kurvára nem igazak orbán vakcina kamuzásai amiket te itt megszállottan hirdetgestz, ugyanis semelyik oltás sem garantálja, hogy 100% biztonsággal védett leszel, mert

1. az csak egy lehetőség hogy egy beoltott megszerzi a védettséget, de nem garantált és valójában nincs is így minden esetben. Ez ma már neked ezerszer el lett mondva, de amőbaaggyal ezt te már sose fogod megérteni
2. a 11.56--ban a kollegina már megírt néhány hasonló okot
3. beolthatod magad barmlyik vakcinával, senki nem fogja neked garantálni, hogy nem kaphatsz el olyan covid mutánst, ami ellen az oltás pont hogy nem hatékony semennyire.

Úgyhogy csak fogd a családodat aztán menjetek csak a covid partykra, az való féleszű marháinak, nem a gondolkodás!

11 Favágó 2021.04.27. 13:07:59

@birka menet: Ekrü kommenttársnak írtad, hogy semmi nem százas. Igazad lehet.
Vajon mennyivel valószínűbb, hogy valaki elkapja a vírust, ha be van oltva, mint ha nem? Mert ha ez sokszorosan igaz lenne, az érv lenne az oltás ellen, így viszont nem is értem, mire akarsz kilyukadni.

konrada 2021.04.27. 13:30:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Most már az avatarod is bemásolta - nem bitorolja, meg nem is hamisítja - mert annyira szerelmes beléd, hogy azt hiszi, az te fényképed, és ő pont ilyenekre izgul!;))

pireza 2021.04.27. 13:58:35

@11 Favágó: vigyázz ezzel az ellenzékizéssel, mert pl. nálam jobban nem igazán lehet utálni a vezért, de ezt a bejegyzést nettó baromságnak gondolom, és ehhez semmi köze a pártállásomnak.

FlybyWire 2021.04.27. 14:45:33

@Ekrü: Gondolom aki nincs beoltva annak van annyi esze,hogy nem megy a teraszok közelébe se

A hónap kommentje!...

Fetrengenék a röhögéstől, ha nem éppen az életünkkel játszanának....

11 Favágó 2021.04.27. 14:55:37

@pireza: nem rád értettem, mivel ahhoz szóltál, adtál véleményt, amit a poszter kitett nyitásnak. Én arról írtam, hogy a poszter ugyanilyen elánnal támadta volna a nemnyitást is, zsigeri alapon. Ami a sztenderd ellenzéki posztszerzés alapja.
Az, hogy a te véleményed a témáról negatív, az oldalfüggetlen, mint ahogy a víros sem politizál.

Ekrü 2021.04.27. 15:12:08

@FlybyWire:
"Fetrengenék a röhögéstől, ha nem éppen az életünkkel játszanának.... "-Az enyémmel ugyan nem,hisz oltva vagyok.Ahogy a családom minden tagja kezdve a nagyszülőktől egészen a 20 éves gyermekemig. Ahogy az ismeretségi körömben is minden család.
Jelenleg annyi vakcina van Magyarországon,hogy aki most regisztrál,simán tud időpontot foglalni magának.Szerinted meddig kéne várni még a nyitással? Miért kéne nekem bezárva maszkban élni azért mert a Kiss Jóska nem hajlandó sem regisztrálni sem beoltatni magát?

Andy73 2021.04.27. 15:19:24

Ausztriában csak május 17-én nyitnak, már rég nem az a laborország. Meg hát a magyar fegyelem mindig is messze volt az osztráktól és a némettől.
Pár hét múlva kiderül, hogy megint felszálló ágba kerülnek-e a fertőzőttek és a halottak számai, vagy marad a csökkenés az oltások hatására. Sajnos tényleg van még hová csökkenni a világrekordról. de most a nyitás a szlogen.
Némileg érthető, a nagyvárosi lakások bezártságából egy teraszra vágynak az emberek, pláne ha nincs sajátjuk, ahol sörözzenek a jó időben. A védettségi igazolvány erre talán fel is jogosít, csak az a gond, hogy még elég sokan nincsenek beoltva, egyszer sem. Előbb-utóbb kiderül, hogy pórul járnak-e, vagy megússzák.

Ekrü 2021.04.27. 15:26:02

@birka menet:
"ugyanis semelyik oltás sem garantálja, hogy 100% biztonsággal védett leszel, mert"-Ilyet senki sem állított.Viszont egy dolog egy betegségen kevés tünettel átesni és egy másik dolog belehalni.
A bárányhimlőt is elkaphatod oltás mellett,de azért nagyon nem mindegy,hogy 40 fokos lázzal,tele viszkető kiütéssel vészeled át, vagy lesz pár nem viszkető pöttyöd és 4 nap alatt elmúlik.
"beolthatod magad barmlyik vakcinával, senki nem fogja neked garantálni, hogy nem kaphatsz el olyan covid mutánst, ami ellen az oltás pont hogy nem hatékony semennyire."- Akkor szerinted mi a megoldás?Üljünk életünk végéig bent a házunkba és rettegjünk,hogy meghalunk a mutánstól? Esetleg a mutáns mutánsától?Hisz még számtalan veszély leselkedik rád a covidon kívül is.Pld elüt egy autó....Vagy a fejedre esik egy tégla...

Muhammad Balfas 2021.04.27. 15:46:31

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Az osztrákok részéről ilyen szerény átoltottság mellett felelőtlenség nyitni..

Boar. 2021.04.27. 16:14:53

Kínai vakcinával az "átoltottság" önámítás, egyben bűncselekmény mert megfosztja a beoltottakat attól a lehetőségtől, hogy egy valódi vakcinát kapjanak.
Aki mostanában astrát kapott(pl. én) annak a második oltást kitolták három hónapra, tehát június-júliusra. Addig elég kétesélyes a "védettség".
Patyomkinország patyomkinvédettsége vs. covid...majd meglátjuk(nem "majd", a halálozási statisztikákból most is világosan látszik, a covidot nem érdekli az optikai tuning)

nincs1agy 2021.04.27. 16:28:32

@Boar.: Tedd fel magadnak a kérdést, hogy a Magyarországon, Szerbiában és az Egyesült Arab Emirátusokban beoltott milliók közül hányan lennének ma a föld alatt ,hogyha nem kapnak Sinopharmot?

hu.euronews.com/2021/01/19/kollegank-mar-megkapta-a-kinai-sinopharm-oltas-testkozelbol

"Daleen Hassan azt mondja, ő is kaphatott volna a Pfizer oltóanyagából, ehhez mindössze egy órát kellett volna autóznia Abu-Dhabiból Dubajba. De őt meggyőzték a helyi hatóságok tesztjei a kínai oltóanyagról.

"Az oltóanyag összesen négy tesztelési fázison ment át, ebből a harmadik fázis itt, az Egyesült Arab Emírségekben történt a kínai és a helyi kormány közös konzorciuma által. Júliusban és augusztusban két dózist kaptak az önkéntesek, akik utána orvosi megfigyelés alá kerültek. Közel 35 ezer önkéntes regisztrált a tesztekre rengeteg nemzetiségből. Ugyanis ebben az országban 200 nemzetiség él a világ minden részéről" - magyarázta a helyi tesztelési fázisról a riporter."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 16:56:08

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Te, kis nick "tolvaly"! Tudod már hogy kell írni? :-))

www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

Tök röhejes ahogy pánikolva próbálsz kapaszkodni. :-))

luis5 2021.04.27. 17:03:09

Az ellenzék ennyit tud:
Nyitaskor:túl korai!!!
Ha zárva marad:miért nem nyitnak???
Ha kartyaval: az emberi jogok korlatozasalll
Kártya nélkül :felelőtlenség!!!
És ezek alvariacioi ahogy itt is olvasható. Jó szórakozás!!!

nincs1agy 2021.04.27. 17:34:34

@Spermatyi: Szép esés volt Matyi..Legközelebb vigyél kenderkötelet! Mi van a csapóajtó alatt?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 17:41:39

@nincs1agy: Szerintem egy migráns farkára eshet rá, ezért még Németországból is odautazott a játékra. :-))

Dont forget to bring a towel 2021.04.27. 17:59:53

nekem az tetszik, h a diákok suliba nem akarnak menni mert fosnak a járványtól(?), de teraszozni mindenáron ott a helyük

birka menet 2021.04.27. 18:07:09

@Ekrü:

Mondd te leállíthatatlan díszpéldánya az ostobáknak, te a 128-ik nekirugaszkodásra se érted meg, hogy mit jelent az, hogy:

1. Egy oltás nem garantálje senkinek személyre szólóan, hogy egy civid fertözéstől nem fog megkrepálni (amiből megtudhatnád hogy van-e erre esélyed, olyat meg nem kapsz)

2. egyik vakcina sem alkalmas az összes mutáns ellen, tehát csak vágd ki a beoltott gyerekedet a covid partyra hülyülni, ha bekap egy eltérő mutánst, akkor legfeljebb a covid partykat felcserélitek ezek után temetői partykra

3. csak a legtudatlanabbak jönnek bárányhimlö meg hasonló összehasonlítással - majd ha eljutsz oda, hogy hallasz a covid mellékhatásairól vagy a poszt-covid szörnyüégekröl, akkor majd talán beindul valami helyrebillenés abban a NER-ledolgozott agyadban, de ennek a következö 120 évben valszeg semmi nyoma nem lesz

Addig is járj csak továbbra is covid partykra a családoddal, ahol egymás nyakán csüngenek az emberek, föleg örülhestz ha orbán kínai kamuvakcinájával vagytok beoltva, pont ti fajtátokra van az kitalálva.

Ménár Atya 2021.04.27. 18:16:41

Az egyén felelőssége alap lenne a megelőzésben, viszont a vélt szabadságérzet felülírta a józan ész diktálta óvatosságot.
Nehéz menet van még előttünk.
Ezek a jelenetek sok helyen lejátszódtak már, mi sem vagyunk külömbek.
Törvényeink és kultúránk az egyén szabadságát helyezik előtérbe.
Ez jó is, viszont az ilyen helyzetre nem alkalmazható, sőt visszás hatást ér el, és árt a védekezésnek, a védteleneknek.
Jó kis lecke ez, lehet átgondolni szerintem az egészet , és új kifejezetten a hasonló esetekre szabott törvényeket hozni.

nemecsekerno_007 2021.04.27. 18:20:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Megint elárasztott. Alkalom adtán elküldöm majd a ótvaros picsába.

kvp 2021.04.27. 18:23:37

A nyugati demokraciak egyik hatranya az, hogy megprobaljak kombinalni az egyeni felelosseget a kormanyzati rendelezesekkel. Ez tobbnyire nem sikerul, nem csak itthon, tolunk nyugatra sem. Vagy teljesen egyeni felelossegre kellene alapozni, ahogy a svedek tettek vagy teljesen allami szabalyozasra.

A sved modell arrol szol, hogy a fiatal ha hulye, akkor megkapja, de a nagyszulo izoljalja magat a hulye csaladtagjaitol ha elni akar. Ez akkor mukodhet, ha barmilyen munka vagy lakas elhagyas alol mentesseget jelentene a jarvany, tehat senkit nem erne hatrany, ha a jarvany vegeeig nem megy el otthonrol. Akkor pedig amikor a gyerek es a szulo egy lakasban kenytelen egyutt elni, akkor a szulo megmondana, hogy ha elmegy otthonrol a gyerek egyszer bulizini, akkor a jarvany vegeig nem mehet haza. Ez ugyan sok halottat jelente, de csak azokat akik nem hajlandoak onkent izolalni magukat. Persze hosszu tavon ez az alapszolgaltatasok (viz, gaz, aram, mento) leallasat jelenetne, mert ki az a hulye orvos, etelfutar vagy eromuvi dolgozo aki ilyenkor onkent bemenne dolozni?

A masik megoldas a keleten is bevallt teljes zarlat. Ez 3-4 het teljes kijarasi tilalmat jelent. Valoszinuleg kevesebben haltak volna ehen ez alatt az ido alatt mint ahanyan meghalnak meg a jarvany vegeeig, tehat a kinai modszer nallunk is bevalt volna. Foleg ha kozben a hadsereg vegyvedelmi felszereleses alakutai 3 naponta visznek ennivalot annak akinek nincs eleg tartaleka otthon. (plusz 3 naponta begyujtik a halottakat)

A nyugati tarsadalmak e helyett a kozeputat celoztak meg. Vannak is szabalyok, de onkent kell betartani. Na ennek a vege az, hogy az a par szazalek akik nem akarjak betartani fenntartjak a jarvanyt es persze a vegen joreszt nem ok halnak meg benne. Az ugynevezett nyitasnal is azok mentek ki bulizni, akiket nem erint sulyozan a jarvany, igy kis kockazatnak vannak kiveteve, a tobbiek sorsa meg nem erdekli oket. A sajat csaladtagjaike sem. Egy jol mukodo szolidaris tarsadalomban ilyen nem lenne, mint ahogy azsaiaban sem igazan fordult elo, de ugyebar nyugaton nem mukodnek jol a tarsadalmak.

Mit tehetne a kormany? Lehetett volna szigorubb. Ha a hadseregnek kellett volna betartatnia a kijarasi szabalyokat, meg akkor is kevesebb halott lenne, raadasul tobbnyire azok akik ellenszegultek (tehat ezert olommergezesben haltak meg) es nem az artatlanok. Ez az EU-ban teljesen elfogadhatatlan, szoval kihuzva. A masik lehetoseg nagyon szigoru szabalyokat hozni, de ez se betarthato. Meg a nemetek se tudtak betartani, sot meg utcai zavargasok is voltak ellene. Ott se vittek el a zavargokat, pedig meg az internalo taborokat megepitettek hozza, aztan megse volt hozza batorsaguk. A harmadik lehetoseg valahogy egyensulyozni a masok irant szolidaritassal nem rendelkezo tomegek es az alpvetoen csak tulelni akaro veszelyeztetettek kozott. Ezt probalja a magyar kormany, nem tul ugyesen. Mondhatnam benak.

Majd akkor lehet megszuntetni a szabalyozat, ha mar mindenki be van oltva aki be akarta oltatni magat es mindenkinel ellenoriztek a vedettseget. Aki keri, azt ujra kell oltani. Ebben az esetben aki meg oltatlan, annak mar a sajat baja ha e miatt megis meghal. De ez csak akkor lehet, amikor mar mindenki vedett aki az szeretne lenni. Mindenki, azok is akiknel kell a 3. oltas. (pl. a kinai vakcina eseten 10 ezer fobol atlag 8 embert kell ujraoltani)

Plusz ha jon egy uj mutans, pl. a delafrikai, akkor mindenki aki nem vedett ellene (pl. aki pfizer-t kapott), annak megszunik a vedettsege, varhat megmint az oltasra, mas oltoanyaggal es neki addig kijarasi korlatozas van. Hosszu tavon fel kellene keszulni ra, hogy a teljes kinai mintaju lezaras es a szigoru korlatozas kozott valtogasson az orszag amig magatol el nem mulik a jarvany vagy nem talalnak egy 100%-osan hatekony oltast. Egyebken csak hosszabb ido alatt szethuzva, de ugyanannyian fognak meghalni mintha semmilyen vedekezest nem folytatnank es varnank a termeszetes immunitas kialakulasat. (itthon ez kb. evente 200 ezer halottat jelentene 3 even at vagy vedekezes melett evi 100 ezer 6 even at, szigorubb vedekezes mellett evi 50 ezer 12 even at, vagy meg szigorubb eseten evi 25 ezer 24 even at, nem tudom most hol jarunk az eves adatokkal...)

Roviden szolva nem kellene nyitni, mert a magyarok jelentos resze tulsagosan felelotlen, de ha nem nyitnak, akkor meg lazadas lenne. Annak a levereset meg az EU nem nezne jo szemmel. Orban most a nyuszika a tortenetbol.

Ménár Atya 2021.04.27. 18:29:14

@nincs1agy:
Rosszul írtad, az Genderkötél :D

élhetetlen 2021.04.27. 19:06:12

@birka menet: off. „a cigány lova, amelyik nekiment a falnak: nem vak, hanem bátor!”. Nem VAK ez, hanem VAKMERŐ. Hagyjuk meg a szójáték szépségét!

LebensraumamOsten 2021.04.27. 19:16:50

Semmi baj, hulljon a férgese! Minél többen megdöglenek, annál kevesebb szavaz a fityeszre. Ez így most ideális. Én nagyon szurkolok a teraszosoknak és vendéglátóknak, vállalkozóknak. Gyűljenek össze sokan, ne viseljenek maszkot se, mert az úgyis elcsúfit. Aztán hulljanak, mint ősszel a legyek. Lesz majd sok jó gazdátlan olcsó ingatlan, meg vállalkozás. A fityusz elveszti szavazóit, meg hű adófizetőit és akkor könnyebben el lehet taposni az egész bagázst. Ez így tökéletes!

kvadrillio 2021.04.27. 19:21:24

reméljük, nem sokan betegednek meg a teraszozók közül. Akik pedig mégis, ANNAK AZ ÁGYÁNÁL OTT LESZ A ZACHER GÁBOR DR ! MEGÍGÉRTE !!!!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 19:50:34

@nemecsekerno_007: A blog.hu-t tedd a spam listára és akkor egy mozdulattal törlöd! Ez egyébként zaklatás, ezért fel is lehetne jelenteni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 20:11:51

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: "A sok újságot szerntem" - Szét vagy esve. :-)) Beütötted a buksidat amikor elsüllyesztettek? Attól hülyültél meg?

Kedvenc részem amikor Brendel Mátyást elsüllyesztik. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

A kétségbeesett kapaszkodási kísérlet, na az a legjobb! :-))

élhetetlen 2021.04.27. 20:12:35

@11 Favágó: „Én arról írtam, hogy a poszter ugyanilyen elánnal támadta volna a nemnyitást is, zsigeri alapon.„. És ez a kijelentésed egyáltalán nem zsigeri alapú, ugye?

11 Favágó 2021.04.27. 20:25:09

@élhetetlen: nem zsigeri, jóbarát, hanem tapasztalati alapú a kijelentésem

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.04.27. 20:25:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hogy te miket meg nem találsz!

"De kár, hogy apád paraszt volt s te is az maradtál." Ezt akár magára is tetoválhatná, személyre szabott mottóként, a kretén buznyák.

nincs1agy 2021.04.27. 20:48:02

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Te fogyatékos, hányszor kell még elmondani, hogy kevered az NSDAP tagságát és a szavazóit. A szavazók nagy része nem tagja a pártnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 20:55:04

@Androsz: Nem én találtam, csak azóta is röhögök rajta. Többen biztattak hogy ezt rendszeresen másoljam be. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 20:57:05

Majd el felejtettem!

Kedvenc részem amikor Brendel Mátyást elsüllyesztik. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

MEDVE1978 2021.04.27. 21:26:33

Alapvetően ez egy szabályozással megállítható dolog lett volna. Annál a felelősség, aki megengedte a terasznyitást. Mindig is lehetett tudni, hogy nem Rózsi néni és Miska bácsi, akiket már február elejére beoltottak megy ki korzózni és utána ül ki a teraszokra. Hanem döntően a fiatalok, akik már több mint fél éve vannak bezárva, viszont nincsenek oltva. Emiatt felelőtlen intézkedés volt. Ez egyébként két okból releváns: 1. Ha most összefertőztek mindenkit lehet, hogy három hét múlva újra zárunk. 2. Ugye csak idő kérdése és ha a COVID terjedget össze-vissza, akkor létrejön egy ütőképesebb mutáns. Namármost Indiában pont ezt lehetett látni, ahogy Brazília és Dél-Afrika is kitermelte a saját mutánsát. Mi a közös? Jó sok ember, nincs beoltva, viszonylag nagy tömegben.

kvadrillio 2021.04.27. 21:37:14

KORRUPCIÓ !!! EZ A ROHADT ZSIDÓ PICSA KORRUPT A HEFTIJÉTŐL A BÜDÖS PICSÁJÁIG !!! BASSZÁK KI AZ UNIÓBÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és  EZT A ROHADT ZSIDÓGEFTIS KORRUPT CSALÓ ZSIDÓPICSÁT MÉRNEM BASSZÁK KI AZ UNIÓBÓL ?????  TELE VAN KORRUPT ZSIDÓKKAL AZ EP, EB  MEGAFASZOMTUGGYA MILYEN SZERVEZETEIK ÉS ROHADTUL MEGGAZDAGODNAK AZ ÁLLAMTAGOK KÁRÁRA EZEK A C SALÓ ZSIDÓK !!!

Sztella Kiriakídisz egészségügyi biztos
Fotó: AFP/Olivier Hoslet

Váratlanul több, mint közel 1,5 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos asszony férjével közös számláján. A pénz az állami tulajdonban lévő Ciprusi Szövetkezeti Bank révén landolt a Kiriakídisz családi számláján, és annak érdekében, hogy a botrányt elker

B ASSZÁK MÁR KI ŐKET MINDENHONNAN A VILÁGBÓL !!! MERT MINDEN J ÁLLÁST ELFOGLALTAK A VILÁGON !!!!

AKKURVA ANYJUKAT NEKIK !!!!!!!

KIRIAKIDISZ A KURVA ANYÁDAT !!!!!!!

AZ ÉN ANYANYELVEM A MAGYAR ! MAGYAL ÍRTAM !  JIDDISÜL NEMTOK !!!!! :ol))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

alöksz róz 2021.04.28. 00:24:45

@birka menet: ha ennyire rettegsz, akkor minek élsz még egyáltalán? van megoldás a problémádra...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.28. 06:14:06

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Brendel Mátyás egy fasz. Erre a nickre gondolsz? O.K. Tényleg ez a polgári neved. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.28. 06:15:55

Majd elfelejtettem!

Kedvenc részem amikor Brendel Mátyást elsüllyesztik. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

Ekrü 2021.04.28. 07:19:24

@birka menet:
Szóval szerinted egy oltás sem garantálja a védettséget és nem védenek az összes mutáns ellen,ezért nem kell nyitni. Mégis meddig? Mert ugye ezek a dolgok pont olyan igazak lesznek fél év vagy egy év vagy két év múlva is.:)))))) A vakcina nem lesz hatásosabb és nem fog védeni minden mutáns ellen akkor sem ha esetleg az ellenzék kerülne hatalomra.
Ha te egész életedben bezárva akarsz élni az a te dolgod.Minket normálisakat viszont hagyj élni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.28. 07:19:42

@Galerida:
index.hu/kulfold/2021/04/27/szlovakia-koronavirus-szputnyik-v/

"Az orosz fél csütörtökön átvesz Szlovákiától, és ellenőrzésre elszállít 600 adag Szputnyik V vakcinát – jelentette be a pozsonyi egészségügyi minisztérium. A vakcina ellenőrzése egy hónapot vesz igénybe. „A Szputnyik V-ről az ellenőrzés befejezése után döntünk” – közölte a tárca.

Az orosz vakcinát tengerimalacokon és egereken is tesztelték Szentmihályfalván, és azt is vizsgálták, hogy a gyártás során nem kerültek-e a szerbe nemkívánatos anyagok. Szlovákia kétmillió adag Szputnyik V vakcinát vásárolt. A vásárlás feszültséget okozott a koalícióban, ami kormányátalakításhoz vezetett, írta az Ujszo.com."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.28. 07:21:18

@Galerida:
"Újabb nagy Pfizer-szállítmány érkezett, májusban több mint egymillió adag jön"
index.hu/belfold/2021/04/27/pfizer-vakcina-szallitmany/

Az egyikből jön egy csomó, a másikat ellenőrizni kell. Van kérdés?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.28. 07:22:59

@Ekrü: De amint Tiborc gyártja a vakcinát az minden ellen fog védeni, sőt még örök életet is fog biztosítani. :-))

midnight coder 2021.04.28. 07:24:46

@birka menet: Mivel én megkaptam (és azóta az oltást is) elég nehezen tudnám tagadni. Viszont a postoló elég vicces amint a szolidaritásra hivatkozik, miközben kb. annyi empatikus képességgel van megáldva, mint a náci haláltáborok megálmodói.

midnight coder 2021.04.28. 07:27:31

@Galerida: Gyurcsi bohócnak jó érzéke volt a pityergéshez. Meg az intrikához. Kár, hogy ezzel aztán ki is merültek a képességei. 10 éve keveri a szart ellenzéki oldalon, és amíg õ és neje ott van, addig Orbán garantáltan a helyén marad.

konrada 2021.04.28. 07:29:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Válasz is: 1 millió, az 500 ezer beoltott. Szóval aki csak azzal akarja beoltani az országát, ezzel az ütemmel 1 év, mire eléri a 60%-os szintet.

midnight coder 2021.04.28. 07:31:05

@MEDVE1978: Mondjuk én is vártam volna ezzel még vagy két hetet, ahogy az általános iskolákat és az óvodákat sem nyitottam volna ki az idén. Viszont szerintem mutáció szempontjából mi annyira nem játszunk, ahhoz kevesen vagyunk.

midnight coder 2021.04.28. 07:37:40

@Matyika a nicktolvaj: "AZÉRT, MERT AZ NÉMETORSZÁG LEGELMARADOTTABB VIDÉKE, OTT VAN A LEGTÖBB CSALÓDOTT IDIÓTA SELEJET, MINT TE"

Nyugi, egy-két évtized és a nyugati tartományokban is csalódottak lesznek majd. Igazából, ha picit gondolkodnának, akkor már ma sem lennének annyira elégedettek, csak a teli poci nincs jó hatással a világról való elmélkedésre. Meg az üres fej sem, ezért nem kellene neked ilyesmivel foglalkoznod.

Galerida 2021.04.28. 07:39:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sajnos a kínai vakcinát elutasító és ezért meghalt DK képviselőket erről már nem lehet megkérdezni... És a névtelen Gyurcsány hívőket sem, akik inkább neki hittek, mint az orvosoknak, vagy akár a józan eszüknek....

inebhedj - szerintem 2021.04.28. 08:57:03

@birka menet:

A "kinai löttynek" 0 %-os a védettsége? Dehát bevizsgálták egészségügyi szakemberek, itthon is átment a szakmai ellenőrzésen, klinikai vizsgálaton és engedélyezték. Azt mondod, hogy a magyar egészségügyi szakemberek hazudnak, vagy nem értenek hozzá? És honnan lehet tudni, hogy melyik egészségügyi szakember szakember, melyik nem hazudik és melyik ért hozzá? Ugyanezek pl bevizsgálták az Astrát, vagy a Pfizert is... Akkor azok is lehet, hogy csak löttyök? Egyáltalán, honnan lehet tudni, hogy ki mond igazat, ki szakember, melyik statisztika, kimutatás megbízható, melyik ország politikusai, mely oldal(ak) médiumai azok, akiknek az állításait el lehet fogadni, hogy egyáltalán kellenek-e gazdaság bedöntő korlátozások, mint nálunk, vagy pont szabadabban kéne ezt kezelni, mint a svédeknél, hogy az ingyenes parkolás véd-e meg a vírustól, vagy tripla ffp3 maszk hordás dupla kesztyűvel és 10 percenkénti nátronlúgos fertőtlenítés, hogy a halálesetek magas száma mögött a vírus áll, vagy a választott védekezési módszer miatt lefagyott egészségügy és a társadalom általános egészségi állapota, hogy egyáltalán az oltás védettséget ad, vagy ugyanúgy fertőzök és fertőzhetek, csak a tünetek lesznek (talán) kevésbé durvák, és ha ez így van, tehát a permanens fertőzöttségé a jövő, újabb és újabb mutációkkal, és oltásokkal, és ahol igazából a hosszú távú stratégia a jelenlegi bezárkózás, korlátozás fenntartása ki tudja meddig, abban az életben ugyan mi a jó, stb, stb, stb?

(Félreértés ne essék, én is Pfizer-felé húzok, de ennek nem a hatás az oka, hanem az, hogy nem akarok az alacsonyabb kasztba tartozni, és csak a teraszhoz nyomott orral bámulni a felsőbb osztályok szórakozását, márpedig ehhez oltásigazolás, ahhoz oltás, azon belül pedig olyan oltás kell, amit az EU-ban elfogadnak, ebben pedig sem a kínai, sem az orosz "lötty" nincs benne (még), viszont ha abban bízva oltatom be magam valamelyik utóbbival, hogy előbb-utóbb elfogadják, de ez mégsem következik be, nem tudok három hét múlva másik oltást felvenni. Persze alapvetően szerencsejáték, nem tudni, melyik oltás az, amivel nem korlátozzák a jogaidat, de talán a Pfizer EU-s elfogadottsága nem szűnik meg.)

midnight coder 2021.04.28. 09:30:32

@Matyika a nicktolvaj: Az amúgy tetszik, hogy a Jótündért is kinyírtad :-) Egyik kommunista lövi a másik kommunistát ? Ennyire nem olcsó a lõszer, elvtársak!

kárárámaispj 2021.04.28. 09:35:32

Posztoló!
Nyilván feláll attól, hogy fikázhatod Magyarországot. Először is idiótának tartom ezt a csürhét, akik nem fogják fel, hogy még nem múlt el a veszély, és fesztiváloznak- viszont a saját egészségükkel szórakoznak, nem kötelező teraszozni, főleg ha nem vagy oltva.
Azért azt elmondanám, hogy a világban mindenhol ugyanezt csinálják/csinálták az emberek. Az első hullám, a második hullám után. Ahol meg majd csak lesz nyitás, ott meg fogják csinálni.

Borzasztó képmutató dolog azt elvárni bárkitől, hogy innentől lesütött szemmel járjon és gyászoljon olyan embereket akiket nem ismert. Naponta történnek autóbalesetek, gyilkosságok, tragédiák, ha mindet meg akarod gyászolni, akkor egy élet is kevés hozzá. Persze tudom, hogy volt nekünk olyan mélyérzésű szent miniszterelnökünk aki a kamerába megsiratott három, közúti balesetben meghalt németet...

kárárámaispj 2021.04.28. 09:36:56

Írja már le valamelyik informatikus ennek a brendelfasznak a címét. Nem létezik, hogy senki nem tudja megtalálni.

belekotty 2021.04.28. 09:45:27

@kárárámaispj: Jogellenes adatkezelés, személyes adattal történő visszaélés. Mindkettő 2-2 év börtönnel fenyegetett tényállás. Az összesen négy év. Szóval ilyennel nem játszik akinek esze van. Arról nem is szólva, hogy aki ilyen adathoz hozzáfér, az röpül is munkahelyéről. Továbbá személyiségi jogai még ennek a baromnak is vannak.

Sir Gombóc 2021.04.28. 09:52:09

@inebhedj - szerintem: a hazai szakemberek nem a hatásosságot vizsgálták, hanem az hogy az összetétel megfelel a leírásnak. A kínai vakcina engedélyezese itthon a külügyminiszter javaslatára történt (olvass utána az erről szóló kormányrendetnek). Ráadásul a 3. fázisú klinikai tesztek eredménye a Sinopharm esetében a mai napig nem elérhető, míg összes többi esetében igen. Ez minimum elgondolkodtató. Ettől még valószínűleg nem 0 a hatásossága, valahol ott lehet, mint a többi első generációs vakcina esetében.

konrada 2021.04.28. 10:05:33

@inebhedj - szerintem: "Egyáltalán, honnan lehet tudni, hogy ki mond igazat, ki szakember,"
A válasz egyszerű: Kórozs Lajos (népjóléti bizottság elnöke) és az ő Athinája, meg a DK-s háziorvos, illetve Vágó Pista...

Mindenki más csak ugatja a témát! (Kivéve persze, ha a felsorolt szakértőkkel együtt bólogat, mert ez esetben automatikusan szakértővé válik, akkor is, ha egyébként a betűvetésben még esetleg kihívásai vannak...)

morph on deer 2021.04.28. 10:20:03

@inebhedj - szerintem:
“ itthon is átment a szakmai ellenőrzésen, klinikai vizsgálaton és engedélyezték”

A kínai vakcina annak a törvénymódosításnak köszönhetően került forgalmazásra, amely lehetővé tette, hogy ha egy oltóanyagot már legalább négy országban engedélyeztek, és már legalább egymillió embert beoltottak vele, akkor az külügyminiszteri engedély alapján forgalmazható Magyarországon!
Tehát semmiféle szakmai ellenőrzésről szó nincs!

Így aztán, mivel Mexikóban, az EA Emirátusokban, Pakisztánban és Szerbiában már engedélyezték a Sinopharm vakcinát, és akkor már kb 1,3 millió oltott volt a négy országban, Szijjártó engedélyezte a kínai vakcina magyarországi forgalmazását, majd másnap az OÉGYI is rábólintott, hogy hűdefasza...

Szóval ez a története a Sinopharm magyarországi engedélyezésének, nézz utána!

MEDVE1978 2021.04.28. 11:25:07

@midnight coder: A mutáció dobókocka nyilván. Ha sok hatost dobsz egymás után ott a jó kis kártékony mutáció. Valóban, nálunk sokkal alacsonyabb az esély, de kiküszöbölhető lett volna. Egyébként nem is annyival kisebb, ha mondjuk a baktériumokat nézzük példaként. Miért? Mert ugye Brazíliában, Indiába és Dél-Afrikában az egészségügy döntően a béka feneke alatt van, a gazdagok érik el. Nálunk viszont szinte mindenki eléri. Az antibiotikum rezisztens kórokozók ugye úgy alakulnak ki, hogy van egy nagyon beteg ember, akit megfertőznek és belenyomják a dokik az antibiotikumot. Valamelyik baktérium aztán a saját kiírtását a gyenge szervezetben mutálódással kerüli ki. Már van a COVID-ra is egy pár gyógyszer (Favipiravir), meg még jó pár kísérleti, amit nyomnak a betegekbe. Mivel nálunk ebből a szempontból jobb az egészségügy, a mutáció esélye emiatt nagyobb. De ez mondjuk nem olyan súlyú, mint a lélekszám, ebben igazad van.

inebhedj - szerintem 2021.04.28. 11:28:32

@Sir Gombóc: @morph on deer:

Simán hiszek - nektek is, és amúgy sem látnám értelmét az utánanézésnek, gondolom azt találnám, amit leírtatok, valamint ha szánnék rá időt, akkor biztosan megtalálnám az ellenkezőjét is.

(Szubjektíve meg mivel én a sörözés miatt oltatok, nem vírus miatt, teljesen jó lenne nekem a kínai is, vagy bármelyik, a lényeg, hogy az EU-ban elfogadják, tökmindegy, hogy mi a hatásmechanizmus, hogy van tesztelve, milyen mellékhatásai vannak, halt-e meg tőle valaki, stb.)

kárárámaispj 2021.04.28. 18:16:33

@belekotty:
Milyen jogellenes adatkezelés? Sehova nem adta le az adatait, mint ahogy te sem. Ha te megadod nekem az adataid, és én azt továbbadom, akkor az adatkezelés. Ha én azt írom ide névtelenül, hogy a Fő utca elején laksz, akkor abban semmi adatkezelés nincs.

Hidd el, hogy egyszer kéne megírni, hogy hol lakik, rögtön lapítana mint szar a fűben.

kárárámaispj 2021.04.28. 18:29:27

@Sir Gombóc: "Ráadásul a 3. fázisú klinikai tesztek eredménye a Sinopharm esetében a mai napig nem elérhető,"
Nem a szart. Ott az ogyéi honlapján.

élhetetlen 2021.04.28. 19:47:08

@inebhedj - szerintem: EMA, „Alkalmazottak száma: 897 „. „Az ügynökség keretén belül hét tudományos bizottság és több munkacsoport működik, melyek munkájában Európa-szerte több ezer szakértő működik közre.”. „Azt mondod, hogy a magyar egészségügyi szakemberek hazudnak, vagy nem értenek hozzá?„. Nem azt mondom, csak azt, hogy az EMA nagyobb, és függetlenebb szervezet, és azt sem tudom, hogy melyik hír igaz. De azért egy link, remélem, működik.
Megkapta az engedélyt a kínai Sinopharm vakcinája Magyarországon - 444 . Wordben még működött.

élhetetlen 2021.04.28. 20:05:45

@midnight coder: Komolyan gondolod, hogy egy 30 nm-s panelból három gyerekkel és az asszonnyal csak egy teraszra lehet menni kikapcsolódni, egy parkba vagy bárhova, máshova nem?

élhetetlen 2021.04.28. 20:08:33

@pireza: Te úgy tudod, hogy a melletted ülőt megfertőzheted szívbetegséggel vagy rákkal?

élhetetlen 2021.04.28. 20:23:00

@alöksz róz: Tudod, van különbség a rettegés, és a felelős viselkedés között. Ha ezt nem érted, akkor a te problémádra nincs megoldás. Terasz nyitás, még sok ember nincs beoltva, a fiatalok oltását még csak most kezdik, ha a nagyobb hányadot oltották, még kéne két hét, hogy valamilyen szinten védettek legyenek, és akkor lehetne tömegesen összeengedni őket. Akkor is maszkkal, és távolságtartással, mert fertőződhetnek, és fertőzhetnek. Ezt már szakemberek is, és sokan mások is leírták, sajnálatos, hogy elég sokan nem értitek.

kárárámaispj 2021.04.28. 22:01:48

@élhetetlen: "A kínai vakcinát elutasítók, (köztük vagyok)"
Helyes. Nem kár érted, te ostoba vén liba
Gondolom a rákgyógyszerednek meg a vérnyomáscsökkentődnek is utána szoktál olvasni, és felülbírálod az engedélyeztetőket. Idióta

kárárámaispj 2021.04.28. 22:13:04

@élhetetlen: "és akkor lehetne tömegesen összeengedni őket. Akkor is maszkkal, és távolságtartással, mert fertőződhetnek, és fertőzhetnek."
Arról hol van a kormányrendelet, hogy tömegesen összeverődjenek? Hogy muszáj teraszozni?

élhetetlen 2021.04.28. 23:07:11

@kárárámaispj: Ne engem ostoba libázz, itt te vagy az, aki kárárál, mint egy tyúk. És képzeld, csak nemzetközileg engedélyezett gyógyszereket szedek, nem elég az, hogy peti azt mondja, hogy jó. És, mivel még a vérnyomás csökkentők sem egyformán hatnak, igen, mikor beállítottuk a gyógyszerezést, akkor az első kettőnél mondtam az orvosnak, hogy nem jó, a harmadik vált be. Az csak a hozzád hasonló baromfiaknál (mert lehetsz felőlem kakas is, csak akkor miért kárálsz) működik, hogy bármit megesznek, amit eléjük raknak. Szóval, nem én vagyok idióta. (A rákgyógyszert meghagyom neked, hátha elpusztítja az agyadat eszegető rákot).
Nincs arról „kormányrendelet, hogy tömegesen összeverődjenek”, de, ha lenne, az összeterelést jelentene, az összeverődés egy másik szó. Talán nézz utána. Ha ezt a szintet is meg tudod lépni, még addig is eljuthatsz, hogy meggondolod, hogy idióta létedre kit idiótázol le.

alöksz róz 2021.04.28. 23:19:24

@élhetetlen: "Tudod, van különbség a rettegés, és a felelős viselkedés között." - tudom. de te onnan a rettegés magas fokáról nem tudsz már különbséget tenni.

élhetetlen 2021.04.29. 00:12:26

@alöksz róz: Ez, úgy tűnik, nem ment át. Én nem rettegek, még csak nem is félek, csak józan ésszel látom annak az esélyét is, hogy a még be nem oltott, vagy az első oltás utáni védettségi szintet még nem elérők, vagy a beoltott vírusgazdák csoportosulása belobbanthat egy újabb ciklust. Erre írtam, hogy, ha beoltják egy hét alatt az fiatalokat, és a még nem oltott 60 alattiakat, akkor még plusz két hét kellene a nyitásig. Ez a rettegés magas foka?
És ez a „felelős viselkedés”, és én nem tudok különbséget tenni a kettő között? Napsütés és hömpölygő tömeg –
ripost.hu/riposter/terasznyitas-tomeg-2848387/ . Nézd meg a Madách téri képeket. A járvány még nem futott le.
De, ha nem értetted, amit ezelőtt írtam, ezt sem fogod, tehát feladom.

pireza 2021.04.29. 13:53:13

@élhetetlen: ha ezt olvastad ki abból, amit írtam, akkor nagyon hülye vagy

élhetetlen 2021.04.29. 15:35:22

@pireza: Nem én vagyok hülye, te írtál egy nagyon hülye párhuzamot. Nem ezt olvastam ki, hanem ezt olvastam el, mert ezt írtad: „hogy NEM ül ki valaki a teraszra? Ha nem ül ki, akkor szolidárisan viselkedik? Nem kéne ennyire álszentnek lenni, vagy ha mindenképpen az akarsz lenni, akkor "BÉKEIDŐBEN" SE ÜLJ KI EGY TERASZRA, HISZEN AZNAP 180-AN HALTAK BELE A SZÍVBETEGSÉGÜKBE ÉS 90-EN A RÁKBA.”. Vagy azt sem érted, amit te írtál? Csak annyit írtam, hogy a covid fertőző, a rák nem, tehát rossz az érvelésed.

élhetetlen 2021.04.29. 22:08:01

@kárárámaispj: „És mivel még a vérnyomáscsökkentők sem egyformán hatnak, igen, mikor beállítottuk a gyógyszerezést, akkor az első kettőnél mondtam az orvosnak, hogy nem jó, a harmadik vált be.”. Ez egy egyszerű kijelentés. Csak arról szól, hogy megbeszélheted az orvosoddal, hogy mit szedsz be, nem az van, hogy beveszed, amit kapsz. Ezt sem érted? Ez nem arról szól, hogy „És az első kettő vérnyomáscsökkentő az magyar engedélyezés volt, és a harmadik uniós?”. Nincs egy logikus gondolatmeneted, nem tudsz mondatokat értelmezni, nem tudsz egymástól független dolgokat szétválasztani. Egyetlen dologra vagy képes, hogy mást lesötétezz, pedig csak a te agyadban van akkora sötétség, hogy hiába nézel ki a fejedből, hiába látsz bármit, a fejedben levő sötétség elnyeli a bejövő infót.
Nem írom azt, hogy hess madár, mert az egy szép idézet lenne, legyen inkább hess a pi..ba te káráló baromfi, és ha lehet hagyj békén az agymenéseiddel.

kárárámaispj 2021.04.30. 08:46:09

@élhetetlen: Nekem nincs logikus gondolatmenetem, te szerencsétlen vén picsa?
Jössz azzal, hogy nem bízol a magyar engedélyeztetésben.
"A kínai vakcinát elutasítók, (köztük vagyok)"

Erre írtam, hogy nyilván utána szoktál olvasni a gyógyszereid engedélyeztetésének.
Erre jössz, hogy a harmadik vérnyomáscsökkentő jött be.
AZÉRT JÖTT BE AZ, MERT AZ UNIÓS, A TÖBBI MEG MAGYAR, TE SZERENCSÉTLEN?

"megbeszélheted az orvosoddal, hogy mit szedsz be, nem az van, hogy beveszed, amit kapsz. "
Nem, te ostoba barom, bevetted mind a hármat, és kitaláltátok, hogy neked melyik a legjobb. Nem pedig az, hogy ránéztél a dobozra, közölted, hogy ezt csak az ogyéi engedélyezte, és neked olyan kell, amit Brüsszel hagyott jóvá.

Sokan leírták már, de te még mindig a blog.hu legsötétebb idiótája vagy. Konkrétan minden megnyilvánulásodból süt az ostobaság. Nem az, hogy más a politikai nézeted, vagy beállítottságod, te buta vagy. Borzasztóan.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.04.30. 17:52:04

@kárárámaispj: "Arról hol van a kormányrendelet, hogy tömegesen összeverődjenek?"

Igen. Arról, hogy szabadon összeverődjenek.

"Hogy muszáj teraszozni? "

Amit nem tilos, azt szabad. Csaxólok, hogy vége a kádárrencernek. Mármint az eredetinek, nem ennek az or báninak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.04.30. 17:54:14

@inebhedj - szerintem: "Dehát bevizsgálták egészségügyi szakemberek, itthon is átment a szakmai ellenőrzésen, klinikai vizsgálaton és engedélyezték."

Nem.

élhetetlen 2021.05.01. 02:41:14

@kárárámaispj: Akkor újra, bár, ha eddig nem értetted, ezután sem fogod. „AZÉRT JÖTT BE AZ, MERT AZ UNIÓS, A TÖBBI MEG MAGYAR, TE SZERENCSÉTLEN?”. Nem, te szerencsétlen, sehol nem írtam ilyet, arról meg nem tehetek, hogy pár soros kommenteket sem értesz meg. A vérnyomás csökkentős eset csak úgy jött ide, hogy normális ember az általa elérhető információk birtokában választhat, mert nem birka, vagy baromfi, mint te. Azzal már nem terhelnélek, hogy mi a különbség három elfogadott gyógyszer kipróbálása, és aközött, hogy ha bevállalod az egyik vakcinát, akkor már nem próbálhatod ki a másikat, mert még beég az agyad maradéka is. „te buta vagy. Borzasztóan.”. Ja. Még szerencse, hogy eddig leéltem az életemet úgy, hogy a véleményed nem zavart, és most sem okoz lelki törést. Téged sokan dicsérnek az eszedért? Nem hiszem.
Egyébként szerencsétlen vén picsázd az anyádat, ha még él, akinek csak ilyenre sikerült nevelni, vagy, ha már nem él, vigyél egy ilyen felirattal ellátott csokrot a temetőbe anyák napjára. És hess a pi..ba te káráló baromfi, és ha lehet hagyj békén az agymenéseiddel.

Rodney_2 2021.05.03. 17:20:09

@kárárámaispj: Itt van neked Brendelszar, nyilvános adat:

youtu.be/mymvU1Yydvw?t=247

Lindauban él a szigeten (2017), a helyi Wilkommenskultur és Migránsfaszszopó Bizottség alelnöke valamint a helyi Pride szervező bizottságának titkára. A felvétel tanusága szerint időnként egy bekapcsolt vibrátort felejt a seggében és ettől néz ki úgy mintha egy idióta genetika hulladék buzeráns lenne. Ha odamész könnyen megtalálod, mert a túristákon kívül már csak törökök laknak arrafele, meg Brendelszar.
süti beállítások módosítása