#euculti

Orbán 2021: demagógia kampány csúcsra járatva

2021. április 03. - Euculti

Idén demagógiát hozott Húsvétra a nyuszika. Persze kampány van. A pártok és a politikusok mindent alárendelve a 2022-es győzelmükért küzdenek. Ezzel még nem is lenne baj, hiszen a kampány a parlamentáris demokrácia egyik alapvető ismérve. A baj csak az, hogy szó szerint MINDENT ennek rendeltek alá, beleértve életünket és egészségünket is.

Láthatóan időben sokkal jobban elhúzódik a világjárvány, mint azt tavaly bárki is gondolta volna, és az okozott károk is súlyosabbak. Messze még a vége és fogy az emberek türelme. Minden bizonnyal ez az oka, hogy az elmúlt hetek sláger kifejezése az "újranyitás" lett. Még akkor is, ha a döntéshozók pontosan tudják, hogy a józan ész (és a szakértők) éppen az ellenkezőjét javasolják.

Nem baj, az emberek véleménye az első, a magyar politikusok nyitni akarnak, és erről az embereket is megkérdezik. Közelednek a választások, ezért hát a választóknak tetsző húrokat kell pengetni. Míg van olyan párt, amelyik hónapok óta a korlátozások feloldásával kampányol, vagy éppen miniszterelnök aspiráns, aki hazugságvizsgálóval bizonygatja görcsösen, hogy ő az igazmondó juhász, addig a Fidesz konzultációt tart az újranyitásról. Vajon mégis milyen válaszokra számítottak? Talán arra, hogy az átlagembert a józanság, a közérdekű szempontok vezérlik egyéni érdekeikkel szemben? Jó vicc. Amerikai musicalben, ahogy Torrente mondaná.

Nem kell jogtudósnak lenni ahhoz, hogy lássuk, a konzultáció „intézménye” ezer sebből vérzik. Kezdjük azzal, hogy nem létező jogi kategória. A konzultáció csupán egy politikai kampányfogás, egy adóforintokból finanszírozott közvélemény kutatás, semmi más. Arra jó, hogy az irányított kérdésekkel és a válaszadók szájába adott válaszokkal felmérjék tervezett döntéseik várható fogadtatását. Ugyanis ha bárki igazán kíváncsi lenne az emberek véleményére, akkor népszavazást kezdeményezne. Az legalább létező jogi intézmény, és még ilyen-olyan kötelező ereje is van. Talán nem éppen ezért van szinte ellehetetlenítve a népszavazás kezdeményezésének lehetősége? Ebből igazából egy dolog derül ki: az államot kicsit sem érdekli az emberek véleménye.

Hagyjuk a jogot. Sokkal nagyobb gond, hogy veszélyes vizekre evezett Orbán Viktor a sorozatos konzultációkkal. Kinyitja Pandora szelencéjét és azt később már nehéz lesz visszazárnia. Hiszen ő maga mondta, hogy az „újranyitás” kapcsán figyelembe vették az emberek véleményét. Ha egy ilyen súlyos egészségügyi és gazdasági krízis megoldásába bevonja az embereket, vagy legalább is úgy tesz, akkor miért ne tehetné ezt meg bármely más kérdés kapcsán. Legközelebb talán majd megkérdezik az embereket az adók szükségességéről, a sebességhatárokról vagy éppen a halálbüntetés visszaállításáról? Ami még rosszabb, esetleg az emberek követelik majd, hogy vegyék figyelembe véleményüket bizonyos kérdésekben. Arra milyen indokkal mond majd nemet Orbán Viktor?

De vissza a joghoz. Az embereket ugyanis nem lehet és nem is kell megkérdezni ilyen kérdésekről. Egyszerűen azért, mert a demokrácia egy másik sajátossága, hogy az emberek bizonyos kérdésekben az államot ruházták fel döntési jogkörrel és az azzal járó felelősséggel. Az államnak azért vannak különböző szintű vezetői és azért fizetik őket, mert ők vállalják ezeket a döntéseket és a velük járó felelősséget. Menet közben ebből a jogból és felelősségből nem lehet egy kicsit visszaadni vagy megosztani. Ez csalás és az emberek félrevezetése. Az emberek ráadásul naivan tényleg elhiszik, hogy van beleszólásuk ezekbe a kérdésekbe, míg az állam pontosan tudja, hogy nincs. De mégis úgy tesz, mintha lenne. Na ez a demagógia, és ez az amit most Orbán Viktor csinál.

Csakhogy ez felelőtlen és tisztességtelen. A jelenlegi helyzetben pedig különösen az, amikor az emberek egészsége és élete a tét. Ezt a felelőtlenséget senki sem engedheti meg magának, még Orbán Viktor sem.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd az Euculti Magyarországot a Facebookon is:
https://www.facebook.com/eucultimagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://euculti.blog.hu/api/trackback/id/tr9016489228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Rádi 2021.04.05. 12:55:58

@andras_2: Nem hiszem, hogy birkát még bárki is komolyan veszi, de köszi az energiát amit belefektettél a válaszodba. Amúgy teljesen igazad van.

Kotit 2021.04.05. 12:56:31

@andras_2: hazugság. Magyarország 2021-ben világbajnok (és nem második) a halálozások számában.

Kotit 2021.04.05. 12:59:55

Ez nagyjából így van. Taktikai szempontból viszont vityának igaza van.
A fő gond az, hogy ilyeneket pont azok nem olvasnak, akiknek leginkább kellene. Mindkét oldalon...

Dettori 2021.04.05. 13:16:48

@MAXVAL birсaman közíró:
"De gazdáid oltásellenesek. Hónapokig szidták a kínai és az orosz oltóanyagot."
Tehát nem az oltás-, hanem az ismeretlen hatású, engedélyezetlen oltóanyag ellen!
Ebben az egy önellentmondó szövegben is benne van a mocskos hazugságotok, te aljas, hazug orbántroll, putyinkém! Nem az oltás ellen voltak, hanem az engedélyezetlen - mindenki tudja, hogy a milliárdos lopás miatt megvett - ruszki és kínai oltóanyag ellen. Amikor pedig meglett volna a kellő mennyiségű nyugati is, csak direkt kevesebbet rendelt belőlük a diktátorod.

nemecsekerno_007 2021.04.05. 13:33:48

@andras_2: Dolgozzá meg a Fidesz 2/3-ért te Lebensborn.

belekotty 2021.04.05. 14:08:00

@andras_2: Jól sejtem hogy te vagy az az őrült Brendel Mátyás?

pireza 2021.04.05. 15:59:10

@MAXVAL birсaman közíró: "A ballibek oltásellenessége szerencsére jelentősen segíti a Fidesz-kampányt." - Lehet, hogy így lenne, ha létezne. De nem létezik.

fran7 2021.04.05. 16:11:57

100 hozzászólásból 100 andras2. Gratulálok ilyen baráttal ellenségre sincs szükséged.

törppicur 2021.04.05. 18:16:47

andras, baszod, te nem oltásellenes vagy, mert még ahhoz is hülye lennél. Te maga vagy a fertőzés.
Hál Istennek, úri körökben már van rád/ellened módszzer.
Szegény édesanyád nem ilyen gyerekre vágyott.

Exploiter 2021.04.05. 18:37:36

Jézusom.
Egy demokráciában tényleg kurva veszélyes megkérdezni, mit akar a nép. :D
Az más kérdés, hogy a konzultáció a vezetett kérdéseivel egy vicc kategória, de amúgy olvasod, amit írsz? Kinyitod a szelencét azzal, hogy megkérdezed a választót, mit akar?
Legalább a látszatra adjatok már, fasiszta banda.

vajdasagi 2021.04.05. 20:17:41

@Exploiter: Arról kérdezni meg a népet, hogy "konzultációban", hogy mikor kell újranyitni? Vagy arról, hogy elegük van-e már a vírusról? Ennyi erővel az Emberminisztér megkérdezhetne minket egy nemzeti konzultációban, hogy melyek a császármetszés előfeltéttelei. És aztán amit az Istenadta mép mond, hát utána aszerint gyógyítanának minket az orvosok. Vannak kérdések, amelyeket delegálunk. Ennyi

a nagy hohohorgász 2021.04.05. 20:46:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: kedves matyi, ugye tudod hogy nem mindenki hülye?????? nagyon gyes csellel jutsz moderátori pozícióba!!!! kiváncsi vagyok meddig hagyod benn a kommentem???? ugye tudod kit igazol ha kitörölsz???? eddig nem akartalak leleplezni, de a tegnapi törlések után....

fran7 2021.04.05. 20:48:08

Most, hogy andras2 eltűnt. Feltehetné magának a blogger azt a kérdést, hogy a demokrácia nem valami olyan közeg, ahol van lehetősége a népnek a visszajelzésre. Lehet nem ez a legjobb formája ennek, de legalább van valamiféle lehetőséged, s nem csupán 4 évente az x. Mert az nagyon nem vált be. Mert utána a nyilvánvalóan alkalmatlan alakokat sem lehetett elkergetni, csak ha a saját párttársai megpuccsolták. Vagy amikor már rájuk dőlt volna az épület.
A demokráciát nem a fékek és egyensúlyok tartják fenn, hanem az, hogy az emberek érdekeltek abban, hogy mi lesz. S a mi országunkban ez nm megy magától. Miért fél a demokrata a nép véleményétől?

a nagy hohohorgász 2021.04.05. 20:52:53

@fran7: azért mert a demokrata nem demokrata és a kurva nép sem demokrata!!!! van egy nagyon halvány réteg aki demokrata, na ők nem kerülnek a hatalom közelébe és kurva kevesen vannak ahhoz hogy érdemi szavazatuk legyen. Az emberek 100%a úgy oszlik meg hogy1% a kiváltságos gecik, 98%uk buta, megvezethető geci és 1 % demokrata.

dunántúli gyerek 2021.04.05. 22:31:52

Eleve nem volt sulyos jarvany, 2021ben pedig mar semmi nincs, a heti halalozas ev elejetol megegyezik az elmult 5 ev atlagaval

Van egy eros vakcinahulyites, mert a Fidesz kampanyol, es kesz. Veszely nincs, nemhogy ki lehetne nyitni, nem is kellett volna zarni. 2020ban a Svedorszagban es Finnorszagban nem is valtozott a halalozas a korabbi evekhez kepest, nem volt lezaras, nem volt maszk, nyitva voltak az iskolak, ettermek, barok vegig. www.cebm.net/covid-19/excess-mortality-across-countries-in-2020/

Ezt most mar elismerni nem fogja senki, mert kb. 10.000 milliardba kerult az orszagnak. Mind1, addig jo mig a paraszt elhiszi hogy veszelyben van, addig nem foglalkozik vele hogy megint megloptak - mert ennyi esze van

dunántúli gyerek 2021.04.05. 22:41:05

@Kotit: "Magyarország 2021-ben világbajnok (és nem második) a halálozások számában."

Annyit sem tudsz, hogy milyen szamokat tesznek eled es azok mit jelentenek

Magyarorszagon 2021ben pontosan annyian halnak meg, mint 2015 ota barmelyik evben. www.euromomo.eu/graphs-and-maps

Reding Roli 2021.04.05. 23:14:43

@dunántúli gyerek: Eleve nem volt sulyos jarvany, 2021ben pedig mar semmi nincs, a heti halalozas ev elejetol megegyezik az elmult 5 ev atlagaval"

Te világ marhája !

hvg.hu/itthon/20210129_demografia_nepesseg_fogyas_ksh

Százhúsz év második legrosszabb demográfiai eredményét hozta 2020. Összesen 139 549 magyar halt meg – ilyen magas szám sem volt már 21 éve –, és ez 9946-tal magasabb az egy évvel korábbinál. Az is látszik, hogy tavaly szeptemberben ugrottak meg igazán a halálozási számok.

dunántúli gyerek 2021.04.05. 23:19:41

@Reding Roli: Az en adataim ennek nem mondanak ellen. 10Kval tobb mint 2019ben, az 7%, de csak alig 4%-kal tobb mint 2015-19 atlaga.
www.cebm.net/covid-19/excess-mortality-across-countries-in-2020/

Es az se a jarvany, hanem a lockdown miatt, mert a svedeknel, finneknel semmi nem volt.

Reding Roli 2021.04.05. 23:20:59

@dunántúli gyerek: Eleve nem volt sulyos jarvany, 2021ben pedig mar semmi nincs"

Te világ barma ! Nem tűnik fel , hogy majd 11500 embert ápolnak koronavírussal kórházban , majdnem 1500- an vannak lèlegeztetőn ????? mèg hogy nincs semmi ....A blogszfèra legnagyobb marhája lettèl , nincs kètsèg felőle !

kvadrillio 2021.04.05. 23:21:40

MIBŐL..., KIKBŐL ÉL AZ......ÁLLLAM ???!!!

Az állam feladatai

Az állam feladata a közjó szolgálata. Ennek megvalósításakor egyféle kiegyenlítő szerepet is betölt, amikor az egyes csoportok érdekeit védve az erkölcs és az igazságosság talaján a közjóra törekszik.

Stabilizálás:

a gazdaság működőképességének fenntartása

közintézmények fenntartása: a gazdaság vagy piac számára fontos, de az államon kívül más nem tudja vagy nem akarja működtetni

közüzemi hálózat (áram, vízellátás stb.)
tömegközlekedés

pénzügyi szabályozás (például infláció ellenőrzése)

társadalmi rend fenntartása, törvényekkel és rendfenntartó szervekkel (bíróság, rendőrség)

állampolgári jogok biztosítása, pl.:

az élethez való jog
a tulajdon védelmének biztosítása
a munkához való jog

Elosztás: társadalmi működés és fejlődés biztosítása, méltányossági juttatások a rászorulóknak

feladatok bevételi forrásainak biztosítása (adók, illetékek és járulékok)
a közoktatásügyi rendszer biztosítása
a közegészségügyi rendszer biztosítása
a szociális segélyezés

munkanélküli segély
nyugdíj

Külső védelem biztosítása: hadsereg

Az állam gazdasági szerepe

dunántúli gyerek 2021.04.05. 23:26:56

@Reding Roli: "Nem tűnik fel , hogy majd 11500 embert ápolnak koronavírussal kórházban , majdnem 1500- an vannak lèlegeztetőn ???"

Es ez hogyan viszonyul az elozo evek szamaihoz? Megjegyeznem, hogy majdnem 70ezer korhazi ferohelyunk, es 40ezer orvosunk van.

Reding Roli 2021.04.05. 23:34:38

@dunántúli gyerek: ez hogyan viszonyul az elozo evek szamaihoz? Megjegyeznem, hogy majdnem 70ezer korhazi ferohelyunk, es 40ezer orvosunk van."

Nem a kórházi fèrőhelyek szakma számít, te elmebeteg, hanem az , hogy mennyi a szakdolgozó, intenzív terápiás nővér orvos , abból még nagyon kevés van , főleg úgy , hogy több mint 4000 ember femondott ès a másik 4000 mèg tavaly a így összesen 9000-10000 hiányoznak a rendszerből...
A covid előtt soha nem ápoltak csak max pár száz embert egyszerre intenzíven , nemhogy 10000 embert!
Debrecenben a Kenézy korhaz csak covid , a Kilinka pedig lassan teljen betelik covidosokkal , aki van èpkèzlab ember,már a covid osztalyon van lassan ..kint állnak a hűtőkocsik, ahova teszik a halottakat !

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.06. 03:43:40

A megmaradt pár millió kínai oltóanyagból a csuti dülledthasú Döbrögit kellene beoltani. Csak hogy szokja milyen oltottnak lenni. Egy pármilliószor már úgyis elugatta a reklámját a médáiban, most oltásban is kapja ugyanazt vissza Döbrögi uraság.

midnight coder 2021.04.06. 08:10:54

"Legközelebb talán majd megkérdezik az embereket az adók szükségességéről, a sebességhatárokról vagy éppen a halálbüntetés visszaállításáról? Ami még rosszabb, esetleg az emberek követelik majd, hogy vegyék figyelembe véleményüket bizonyos kérdésekben."

Na igen. A liberális demokrácia valóban az lenne, ha Pl. a halálbüntetéssel kapcsolatban megkérdeznék az emberek véleményét, és igen ennek kötelezõ erejû népszavazás lenne a helyes formája. De természetesen ennyire nincs liberális demokrácia talán sehol Európában, nálunk pedig végképp, különösen ballib kúrmányzás alatt. Másrészt, az EU miatt eleve nincs döntési lehetõsége a polgárnak egy rakás kérdésben, és nem csak a halálbüntetés ilyen, de Pl. a menekültügyi egyezmény is. Szóval, ez a demokráciának nevezett izé valójában eleve egy jókora átverése az istenadta népnek, egy illúzió hogy dönthet a saját és környezete életérõl, de valójában max. arról dönthet hogy a következõ 4 évben melyik csapat politikus lopja a közpénzt.

midnight coder 2021.04.06. 08:13:54

Matyika visszamászott, a blogger picit konzultálhatna a nordikus trollal a féregirtás helyes módjáról. Az, hogy kivágja valaki mint a fosos macskát szarni, matyika esetén édeskevés, mert van vagy 30 nickje.

midnight coder 2021.04.06. 08:58:43

@andras_12: "Orbán világbajnok módon elqrta a járványkezelést, úgyhogy kussolsz, mongolFidióta!"
Matyika, aki nem pszichopata vörösnáci mint te, az még nem feltétlenül Orbán híve. Igen, tényleg elkúrta. Plusz még egy rakás más dolog is van ami miatt szarhatna egy farfekvéses falábú magyar focistát, lásd Pl. stadionépítések, élsportba ölt milliárdok, különösen járvány idején. Ettõl persze egy rakás más dologban meg igaza van. És ettõl persze az ellenzéke egy rakás idióta. A világ csak az olyan primitív véglények szerint fekete-fehér mint amilyen te vagy.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.04.06. 09:12:08

@andras_12:

Mi van mongolpedofil ballibióta, rohamod van?

kvadrillio 2021.04.06. 09:35:39

AIRBNB A BALATONON.........AHHHHHHHA..........AZTÁN, HA KILUKAD, FELBORUL, ELSÜLLYED...OCCT AZ UTASOKBÓL HULLA LESZ, AZ SE ÉRDEKEL MAJD SENKIT MI ?????!

Csak a platformot biztosítjuk, nem szólunk bele semmibe, így abba sem, hogy ki adja át a hajót, ki mossa le, ki köt rá biztosítást, adnak-e kapitányt, tehát kizárólag közvetítünk. Az oldalon bérlőként és bérbeadóként is lehet regisztrálni, fel lehet tölteni a hajókat, az árlistát, ki lehet tölteni a naptárt, mikor elérhető, mikor nem, és így tovább. A bérlők pedig könnyedén szét tudnak nézni és válogatni a hajók között

kvadrillio 2021.04.06. 09:39:56

@kvadrillio: ÜGYESAAA GYEREK...NNNA ! :o)(

Ahogy jön a jó idő, egyre többen kezdik el tervezni a nyarat, csakhogy a koronavírus-járvány alaposan felforgatott mindent az előző évben, és úgy tűnik, ez idén sem lesz másképp. Tavaly korlátozva voltak a külföldi utazások, aminek köszönhetően a belföldi turizmus felélénkült a nyárra, és rengetegen választották úti céljuknak a Balatont.

Ez pedig rendkívül kedvező helyzetet teremtett egy friss magyar startupnak, a Boaticnak, amely forradalmasította és megkönnyítette a hajóbérlést a legnagyobb magyar tavon. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint az Airbnb-t, csak éppen vízen.

Csak a platformot biztosítjuk, nem szólunk bele semmibe, így abba sem, hogy ki adja át a hajót, ki mossa le, ki köt rá biztosítást, adnak-e kapitányt, tehát kizárólag közvetítünk. Az oldalon bérlőként és bérbeadóként is lehet regisztrálni, fel lehet tölteni a hajókat, az árlistát, ki lehet tölteni a naptárt, mikor elérhető, mikor nem, és így tovább. A bérlők pedig könnyedén szét tudnak nézni és válogatni a hajók között

– mondta az Indexnek Ratasics Bálint, a startup kitalálója és alapítója, aki siófokiként kiskora óta vitorlázik.
Gimnazistaként valósította meg a tervét

Arra lett figyelmes, hogy egyre többen vettek hajót bérbeadásra, és sok olyan cég van, amely ezzel foglalkozik, legyen szó egy hajóról, vagy akár 15-20 hajósflottáról. Ám mindenki saját maga akarta menedzselni a kiadást, így voltak, akik kisebb költségvetéssel étterem faliújságján, kerítésen, szórólapon hirdettek, akik pedig megtehették, saját weboldalukon tették ugyanezt.

kvadrillio 2021.04.06. 09:42:37

olyan lehet ez, mint a disznóólban készített kolbász, megveszted, megeszed, aztán fosol egyfolytában.....NE TUDOD KI CSINÁLTA, NEM TUDOD MIT TETT BELE, PATKÁNYFARKAT, BAGOLYSZEMET.....KUTYASZART......)

NotaBene 2021.04.06. 09:54:49

Ez a post se "legélesebb kés a fiókban"!

- Ki a szakértő? Kinenek a véleménye számít?
Anders Tegnell svéd akadámikus,aki egész életében a járványokkal foglalkozott is szakértőnek számít, vagy csak Falus Ferenc, és a többi, mindenhez is értő , magát szakértőnek gondoló orvos kompetens?

- Szabad-e megkérdezni a kormánynak az állampolgárok véleményét?
(Tényleg nem érdekes az állampolgárok véleménye, csak a ellenzéknek, és a ballib sajtónak lehet preferenciája? )

vackor1 2021.04.06. 11:11:03

Írtam már régebben is : ( chrome alatt , de lehet másikkal is működik ) element hider bővitményt letölt, a nem kívánt nicket bemásol és onnantól azt nem látod.. Amikor több száz agymenése van , akkor lehet eltart egy percig is és esetleg kétszer kell frissíteni az oldalt, de aztán eltünteti az összes hozzászólását.. Ha csak pár kommentje van, akkor azonnal . Nem kell várni bloggerre/adminra..
Jelen pillanatban azt írja, hogy 214 komment, én ebből saccra olyan 40- 50-et látok , például egy andrás_2 komment sincs , bár lehet a blogger kivágta , mert birkát sem látom, pedig őt nem tiltottam, már szórakoztatnak a baromságai. :))

kvadrillio 2021.04.06. 13:11:32

A ROHADT KURVA ANYJÁT ANNAK, AKI FOLYAMATOSAN HAZUDIK !!!...ÉS

EZZEL EMBEREKET ÖL !!!!!

EMA: Van összefüggés az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés között Ez éles fordulatot jelez a korábbi állásponthoz képest.

Exploiter 2021.04.06. 13:16:34

@vajdasagi:

Ha az lenne a kérdés, hogy adjunk-e xy gyógyszer a betegnek, vagy hogy milyen nyomáson kell az oxigént a nyomorultakba nyomni, akkor egyetértenék. Az szakmai kérdés.
De az, hogy "szeretnéd-e, hogy abszolút a te érdekedben továbbra is beleszóljon az államhatalom az életed legelemibb részleteibe", hát az szerintem nem szakmai kérdés, hanem társadalmi.
És Józsinak pont annyi joga van válaszolni, mint a főszakértőúristennek.

Exploiter 2021.04.06. 13:19:17

@Exploiter: Amúgy vicces, hogy én elvileg elitista ember vagyok és kurvára de nem hiszek az emberi értelemben, mégis jobb-bal, kommunista-fasiszta, targoncás és egyetemi professzor egy emberként áll ki amellett, hogy az átlag ember annyira hülye, hogy meg kell neki mondani, pontosan hogy élhet és mit csinálhat, APRÓLÉKOSAN.

De akkor a fasznak van választás? Ha Józsi annyira sötét, hogy még azt se bízzuk rá, hogy kimehessen-e az utcára, akkor milyen alapon választja meg azokat az embereket, akik az országról döntenek?

midnight coder 2021.04.06. 14:15:20

@Exploiter: Igazából nem választja meg. Egy-egy csapatot kap, amik ígérnek fût-fát, aztán kormányon kb. azt csinálnak amit akarnak. Ráadásul a fû-fában is nyilván lesz amivel egyet értesz, és lesz egy rakás amivel meg nem. Plusz nem te választasz, hanem rajtad kívül még pár millió, akiknek a preferenciáit nagyrészt az általuk fogyasztott média határozza meg. Akár a 444.hu akár a TV2.

kvadrillio 2021.04.06. 14:25:36

NNA...ÁJJJJJONMEGA NÁSZMENET !!!!! HABSBURGERT NEM A MAGYAR NÉP NEVEZTE KI NAGYKÖVETNEK, HANEM A DEGENERÁLT ORBÁN-KORMÁNY !!!!!!!!!!!!!!!......ELKÉPEDTEM, AMIKOR OLVASTAM. BÁR ÉN...KÉNYTELEN VAGYOK AZ ORBÁN-KORMÁNY KURVASOK BAROMSÁGÁT LENYELNI !!!!! PEDIG MEG TUDNÁM ÖLNI SOXOR EZÉRT.............

rdekes egyébként, hogy ilyen élénk indulatokat váltott ki ez a hír a francia kommentelőkből. Van olyan köztük, aki megdöbbent rajta, hogy a magyarok jobb emlékeket ápolnak a Habsburgokról, mint az osztrákok: „Meglepődve olvasom, hogy a magyarokban több szimpátia maradt a Habsburgok iránt, mint az osztrákokban.” (…) Engem nem zavar, hogy egy Habsburg legyen a magyar nagykövet, ugyanakkor Orbán Viktor Magyarországát képviselni… Azon gondolkodom, mit gondolna erről Habsburg Ottó, György apja.”

SOK HASON LÓ ÉRTHETETLEN FASZSÁGOT CSINÁL AZ ORBÁN-KORMÁNY A VOLT LEVITÉZLETT UN. "+ARISZTOKHHHHRÁCIA""""" ÉRDEKÉBEN, ÉS ÚJRAVISSZAHOZATALÁÉRT. EZEKET SOHA NEM A MAGYAR NÉP CSINÁLJA, AKARJA, HANEM KIZÁRÓLAG A BETEGAGYÚ PORBÁN ÉS SZELLEMI TOPRONY HŰBÉRESEI.

EZ IS M,A...., MA......MA....JELENLEG A MAGYAR NÉP ÓRIÁSI TRAGÉDIÁJA !!!!!!!!!

kvadrillio 2021.04.06. 14:31:12

NNNA....HAQ HÜJJJJJJE EGY ORSZÁG VEZETŐJE, NE A NÉPET EKÉZZÉK, HANEM A HÜJJJJJE VEZETŐJÉT !

Franciaország
Pikánsnak érzik Habsburg György nagykövetté kinevezését a francia kommentelők
Írta: Nóra Shenouda • A legfrissebb fejlemények: 06/04/2021 - 13:59
Habsburg György, IV. Károly király unokája, Magyarország utazó nagykövete beszédet mond az Utolsó felvonás - IV. Károly király koronázása - 1916 című kiállítás megnyitóján
Habsburg György, IV. Károly király unokája, Magyarország utazó nagykövete beszédet mond az Utolsó felvonás - IV. Károly király koronázása - 1916 című kiállítás megnyitóján - Szerzői jogok Bruzák Noémi/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

Felborzolta a kedélyeket a francia kommentelők körében, hogy úgymond "egy Habsburgot", méghozzá Habsurg Ottó kisebbik fiát, Györgyöt nevezték ki Magyarország francia nagykövetének. Az utolsó magyar király unokája márciusban kezdte megbízatását Párizsban, ebből az alkalomból írt kimerítő cikket a Le Figaro, az egyik legrangosabb jobbközép irányultságú francia lap, amely kommentelőinek egy része felzúdult a kinevezésen.

Magas diplomáciai posztra nem is lehetne alkalmasabb embert találni, mint egy volt királyi dinasztia tagját. A régi uralkodócsaládok és arisztokrata famíliák leszármazottai ugyanis általában számos nyelven beszélnek kitűnően (Habsburg György például 10 nyelven), és habár néhány szerencsés családot kivéve címeiket és nagyrészt vagyonukat is elvesztették a 20. század zűrzavaros évtizedeiben, kapcsolati tőkéjük, ezáltal befolyásuk megmaradt. Sok helyen nagy tiszteletnek örvendenek, generációról generációra szálló tudásuk, valamint neveltetésük és műveltségük pedig kétségkívül predesztinálja őket arra, hogy diplomataként tevékenykedjenek. Habsburg György előtt például Károlyi György, az egyik legfontosabb magyar arisztokrata család leszármazottja volt magyar nagykövet Párizsban, György unokatestvére, Habsburg Eduárd pedig 2015 óta Magyarország vatikáni nagykövete. Az 55 éves György maga 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, utazó nagykövetként is dolgozott, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság érdekeit képviselte külföldön.
Eouard Habsburg Twitter
Habsburg György átadja megbízólevelét Philippe Franc protokollfőnöknekEouard Habsburg Twitter

A párizsi nagyköveti kinevezés ennek ellenére felborzolta a kedélyeket, sok francia kommentel róla a Le Figaro oldalán, de más közösségi felületeken is. Egyébként magyar szemmel nézve valóban pikánsnak tűnik, hogy Habsburg György március 15-ei üzenetet küldött, tekintettel rá, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc éppen ősei uralma ellen zajlott. Természetesen azóta lefolyt nem kevés víz a Dunán, az akkori forradalmárok nagy része már a 19. században amnesztiában részesült, megvalósult a kiegyezés, ráadásul Habsburg György egyértelműen magyarnak vallja magát. De azért biztosan vannak néhányan, akik a Facebook-poszt látván arra gondolnak, milyen érdekes dolog is ez a történelem:
A Habsburgok, akik már magyarnak tekintik magukat

Ahogyan azt egy francia kommentelő felveti: érdekes, hogy míg Ausztriában nem látják nagyon szívesen a Habsburgokat a közéletben, addig Magyarország fontos posztokra nevezi ki a család tagjait. Ausztriában már 1919-ben, Magyarországon csak két évvel később mondták ki a Habsburg-ház trónfosztását a meghiúsult királypuccsoknak köszönhetően. Ismeretes, hogy György nagyapja, IV. Károly, az utolsó magyar király éppen 100 éve, 1921. március 27. és április 5. között kísérelte meg először visszafoglalni a magyar trónt. Ezt húsvéti királyjárásként is emlegetik.

Nem csak Károly első, de második próbálkozása is kudarcba fulladt, végül Madeirára száműzték az antanthatalmak, ahová családja is követte. Itt hunyt el tüdőgyulladásban, alig egy évvel a húsvéti királyjárás után, mindössze 34 évesen. A magyar nemzetgyűlés a sikertelen kísérleteket követően 1921. november 6-án szavazta meg azt a törvényt, amely kimondta IV. Károly király és a Habsburg-Lotharingiai-ház magyarországi trónfosztását. Ez nem volt újdonság a magyar történelemben, már többször hoztak detronizáló törvényt, de ezúttal tartósnak bizonyult… De nem csak a magyar, hanem az osztrák nemzetgyűlés is gondoskodott róla, hogy „biztonságban legyen” az egykori uralkodóktól. Az 1919-ben megszavazott Habsburg-törvény megvonta a ház tagjainak uralkodói címeit és jogait, kitiltotta őket a Köztársaság területéről, és csak azzal a feltétellel léphettek be Ausztriába, ha trónigényükről előzetesen lemondtak. A törvény a Habsburg–Lotaringiai-ház teljes vagyonát az állam javára elkobozta, valamint az is benne áll, hogy a Habsburg-család tagjai nem választhatók osztrák szövetségi elnökké (Bundespräsident).
Koszticsák Szilárd/Magyar Távirati Iroda Zrt.
.

HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMOST KURVASPIPALETTEMMMM, !!!!!!!!!!!!!!! AKKKUREVAÉLETGBE !

kvadrillio 2021.04.06. 14:38:17

KJIRÖHÖGIK EZT A HÜJJJJJE ORBÁNT ÉS EZZEL A MAGYAR NÉPET JÁRATJA LE ! DE Ő MÉG ETTŐL BÜDÖSEN ÉS KURVÁRA HÜJJJJJE MARAD !!!

Így tehát a Habsburgok biztosan nem jöhetnek szóba osztrák államfőként, és valószínűleg nagykövetként sem, annak azonban nincsen semmilyen jogi akadálya, hogy Magyarországot képviseljék nagykövetként, aki olyan rangban van a fogadó ország területén, mint egy államfő, gyakorlatilag őt helyettesíti. Habár a francia kommentelők zúgolódnak György kinevezésén, Magyarországon jól ismert és elfogadott tény, hogy az utolsó magyar király gyermekei, unokái és dédunokái szoros kapcsolatban maradtak Magyarországgal, és ha volt is ellenérzés a Habsburgokkal szemben, amelyet a történelemkönyvből szerzett ismeretek tápláltak, ez az ellenérzés nagyrészt erodálódott. Az, hogy a család egy része Magyarországon telepedett le, valószínűleg annak köszönhető, ahogyan Zita királyné, IV. Károly felesége kezelte gyermekei oktatását.

Falvai Róbert azt írja Utolsó királynénk, Zita című könyvében, hogy az özvegy királyné gondoskodott róla: fia, Ottó és testvérei megtanuljanak magyarul, és olyan tanárokat alkalmazott tanításukra, akik azt a történelmi atmoszférát teremtették meg körülöttük, amely régen Bécset és Budapestet jellemezte. Az ilyen hangulatban felnőtt Ottó, az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó trónörököse, annak ellenére, hogy anno a magyar nemzetgyűlés is megfosztotta őt uralkodói jogaitól, élete nagy részében azon munkálkodott, hogy Magyarország elszigeteltsége megszűnjön, a vasfüggöny leomoljon és hazánk csatlakozhasson az Európai Unióhoz.
A francia kommentelőknek az nem tetszik, hogy szerintük egy "ősellenség” Habsburg magyarországi nagykövet lehet

Annak ellenére, hogy Habsburg Ottó igen ismert személyiség volt Franciaországban, mivel 20 évig volt az Európai Parlament tagja, és rendkívüli tisztelet övezte Európa-szerte, élénk vita folyik több weboldalon is, ahol a hír megjelent fia nagyköveti kinevezéséről. Van, aki azt írja: ez „megtiszteltetés Franciaországnak”, mások azt kifogásolják, hogy György az Orbán-kormányt képviseli. Megint mások azt nehezményezik, hogy a Habsburg név egyáltalán szóba jöhetett, hiszen a franciák gyakorlatilag ősellenségnek tekintik őket.

Emlékezetes, hogy az egyetlen arra irányuló kísérlet, hogy megbékítsék Ausztriát és Franciaországot, csúfos kudarcot vallott. Mária Terézia német-római császár és magyar királynő ötlete volt, hogy legkisebb lánya, Marie Antoinette hozzámenjen a francia trónörököshöz, ezzel a két ellenségből szövetséges váljék. A terv nem vált be: Marie Antoinette és férje, XVI. Lajos uralmát megdöntötték, amelyben része volt a királyné népszerűtlenségének, akit egész életében „L'Autrichienne”- nek nevezett a francia nép, szebben szólva „Az Osztrák Nőnek", csúnyábban pedig az "Az Osztrák Szukának”. Személyében nem bízott a nép és egy idő után már az udvar sem, uralkodása vége felé pedig megvádolták azzal, hogy az osztrák uralkodóval szövetkezett trónja megmentése érdekében. Ennek a vádnak a valóságtartamáról azóta is vitatkoznak a történészek. Utólag sokminden, amit Marie Antoinette-tel szemben felvonultattak, hamisnak bizonyult.

élénk indulatokat váltott ki ez a hír a francia kommentelőkből. Van olyan köztük, aki megdöbbent rajta, hogy a magyarok jobb emlékeket ápolnak a Habsburgokról, mint az osztrákok: „Meglepődve olvasom, hogy a magyarokban több szimpátia maradt a Habsburgok iránt, mint az osztrákokban.” (…) Engem nem zavar, hogy egy Habsburg legyen a magyar nagykövet, ugyanakkor Orbán Viktor Magyarországát képviselni…

Az egyik kommentelő a magas politikát is bevonja a kinevezésről szóló kommentháborúba, szerinte Orbán Viktor tévedett György „alkalmazásával”. Hozzáteszi: „Egy Habsburg, aki Magyarországon él, történelmi paradoxon. Még ha apja, Ottó nagy úr is volt, ez nem igazolja fiának francia követként való kinevezését. A Habsburgok évszázadokon át az országunk esküdt ellenségei voltak. Gyakorlatilag minden háborút, legyen szó a napóleoni háborúkról, a birodalmi háborúkról, végül pedig az első világháborúról, a Habsburgok okoztak. Vajon arról van-e szó, hogy Orbán Viktor ezt fricskának szánja Macron részére? Szerintem igen….”

De nem minden kommentelő osztja ezt a nézetet: vannak, akik egyaránt dicsérik Ottó és György munkásságát, sok szerencsét kívánnak az új nagykövetnek, és felhívják a figyelmet arra, hogy nem lehet Magyarországot "francia szemüvegen keresztül" megítélni.

Muszáj megjegyezni, hogy Habsburg György kinevezésére valószínűleg csak azok kapják fel a fejüket, akik nem követték életének alakulását az utóbbi évtizedekben. György családjának bázisa a Budapesthez közeli Sóskúton van, három gyermeke, Zsófia, Ildikó és Károly Magyarországon születtek. Ő maga pedig édesapjával együtt rengeteget dolgozott annak érdekében, hogy Magyarország az Európai Unió tagjává válhasson, és amint azt egy 2019. márciusi előadáson a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mondta: saját magát magyarnak vallja, semmiképpen nem osztráknak.

BASSZAMEG !

kvadrillio 2021.04.06. 14:41:45

ÉS EZ A HÜJJJJE ORBÁN MÉG ELVÁRNÁ, HOGY VALAKI EGYÁLTALÁN RESPEKTÁLJA ŐT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....MIJAFASZÉÉÉÉÉÉÉRRR ?????!......CSAK EGY BAROM BOTC SINÁLTA. HATALOMMÁNIÁS ŐRÜLT !!!!!!!!....AKI A KURVAISTENÉRT SEM AKAR LESZÁLLNI VÉGRE A MAGYAR NÉP NYŰAKÁRÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2021.04.06. 14:43:21

ÖNTELT, CIN IKUS, HATALOMMÁNIÁS, ÖNMAGÁTÓL ELSZÁLLT , DE EGYBKÉNT KISSTÍLŰ FASZKALAP !

NAMPOSTKIATTTTAM A MÉRGEM ! BAZDMEGORBÁN !

kvadrillio 2021.04.06. 15:48:44

Zubbony a szögön – veszélyhelyzeti kényszer: politikai szervezetbe menekülnek a leszerelni készülő rendőrök
Balassa Tamás Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2021.04.04. 08:00

Fotó: AFP
Hadi- vagy szükségállapot idején nem lehet szögre akasztani az egyenruhát – ezzel tisztában van, aki rendőrnek, katonának áll. Azt viszont a koronavírus-járvány – és nyomában a kormány – írta törvénybe, hogy veszélyhelyzet idején sem. A rendőrségen belül ugyanakkor évek óta feszült a hangulat: hiányzik a megbecsülés, elégtelen a létszám, sok a túlmunka. Sokan évek óta tervezik a civil életüket, kilépni – leszereléssel – utoljára június és november között tudtak. Ugyanezért manapság belépnek egy pártba, cégvezetők lesznek vagy szlovák címre költöznek. Mindezekről több legenda kering, mint ahány új párttag lesz valójában, de a szokatlan esetek mégsem egyedülállóak.
Egy rendőr, nagyon helyesen, nem lehet párttag. Ha mégis csatlakozik egy politikai szervezethez, akkor az összeférhetetlen lesz a hivatásával, és ha nem szünteti meg a tagságát, leszerelik. Nem fér meg az egyenruhával az sem, ha gazdasági társaságban többségi tulajdonos vagy cégvezető valaki. Mint például P. (Riportala­nyaink többsége ragaszkodik a névtelenséghez, és erre mindannyiuknak jó okuk van.)
Haza és szeretet
P. közlekedési járőrként kezdte, majd baleseti és bűnügyi helyszínelőként dolgozott az ország egyik legnagyobb kapitányságán. A térség régen bűn­ügyileg fertőzött terület volt, ma kevésbé számít annak. „Annyira pénztelen ez az ország, hogy már a bűnözői is elmentek” – ironizál szociológiai mélységgel a volt rendőr. Sokakban hosszú évek óta munkál az elvágyódás, meséli, de van, aki tesz érte, és van, aki a csodára vár. Ő lépett.

„Harminc év után szereltem le, tök jó beosztásból. Sorban állnak a helyemre, de nem hiszem, hogy be fogják tölteni, mert ezzel pénzt takarítanak meg. Így lehet igazolni azt a központi kamut, hogy 92,5 százalékos a rendőri állomány feltöltöttsége. Egy tollvonással megszüntetik a felszabadult státuszokat, és máris pofásabb a statisztika.”
P.-nek mindig volt B és C terve, anyagi okokból végzett, engedélyezett másodállása. Fölépítette a civil életét, az új szakmájából vizsgát tett. Megalapította a többségi tulajdonú kft.-jét, ahol ügyvezető lett. Ez a hivatásos állomány szolgálati jogviszonyáról szóló törvény (Hszt.) szerint külön-külön is összeférhetetlen, ezért le kellett szerelni.

Szembesítem P.-t azzal a közösségi médiában hangos, díványharcos véleménnyel, hogy a veszélyhelyzeti leszerelés egyenlő a dezertálással: árulás.
„Milyen árulás! Halványlila fingjuk nincs róla, miről beszélnek! Ez borzasztóan nem az. Egyszer egy fórumon ezzel állt belém egy katona, két mondattal leoltottam. Az utóbbi 30 évben eleget bizonyítottam hazaszeretetből. Dolgozz úgy évtizedekig, hogy tele vagy éjszakai szolgálattal, én ’92 óta éjszakáztam, minden negyedik hétvégéd szabad úgy, hogy reggel hatkor végzel szombaton. Dolgozz minden karácsonykor, a szilveszterek kétharmadán. És közben viseld el, hogy néha úgy beszélnek veled, mint egy kapcaronggyal. Ezt mennyiért csinálnák az emberek?”

„De hát te választottad ezt a hivatást!” – kapta meg P. is a kézenfekvő érvet.
„Igen, és valamikor régen nagyon szerettem. De már nem így van. Amikor odakerülsz, fiatalon varázslatosnak látod az egyenruhát, hivatástudatod van, tenni akarsz a jóért a rossz ellen. Ezt a hivatástudatot gyorsan kinyírják a mai fiatalokból. Katasztrofális a hangulat, ordító rendszerhibák vannak, nem vállalt vezetői felelősségek, jövedelmi problémák. Nincsenek meg az alapvető feltételek. Csak egy példa: szép új autókkal járunk ugyan, de amikor új pisztolyt adnak, a régivel mész gyakorlatra, mert nincs pénz lőszerre. Járőrként 150-170 ezer forintot viszel haza, gyakran a családodtól távol vezényelve, miközben a TEK-nél egy tiszthelyettes is félmillió körül keres.

A létszámhiány egyes helyeken tragikus. A közlekedésieknél egykor kihalásos alapon töltöttek be egy pozíciót, ma már null kilométeres embereket is beraknak. Van, ahol 80 ember helyett 17 szolgál, bűnügyileg fertőzött területen,,,..

kvadrillio 2021.04.06. 15:49:17

@kvadrillio: .... Ha meghal valaki egy kórházban, és süt az ügyről a műhiba, a teljes kórházvezetés kiáll érted. A rendőrségen rögtön odadobnak, kivéve, ha te vagy a kapitány, mert akkor bevédenek a végletekig. Rombolják a hivatástudatot, a lelkiséget. És még sorolhatnám.”
Elég volt a maffiából
Régebben számos módja volt a leszerelésnek, mondja P. A közös megegyezés és a lemondás volt a leggyakoribb, és a 2015-ös Hszt.-módosítás előtt az is jogviszony-megszüntetést jelentett, ha valaki nem járult hozzá a feddhetetlen előélet ellenőrzéséhez. Ezt a pontot az egy évvel ezelőtti veszélyhelyzet idején a jogalkotó likvidálta. Leszerelést ér az is, ha – mint P. – önálló gazdálkodó szervezet többségi tulajdonosa vagy vezetője valaki, illetve egyre többen említik azt is, hogy ha nem rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel.

És összeférhetetlen a legszürreálisabb faktum, a párttagság is. P. korábban három magyarországi pártnál érdeklődött online.
„A Momentum nem jöhetett szóba, náluk három hónap pártolótagsággal kezdődik a történet. Végül a Jobbik, a DK, és ha jól emlékszem, az LMP maradt. Valaha MSZP-szavazó voltam egyébként, de tőlük több tökösséget várnék. A Fideszbe nem akartam belépni, akkor inkább vezessenek áramot a herémbe” – meséli P.
December óta egyébként egyik párt sem jelzett vissza neki.
P.-nek általában mindenki gratulál, hogy összejött a leszerelése, és jó egészséget kíván neki a civil élethez.

Amit nemrég kezdett meg Sándor is – igaz, ő nem húzott le egy fél életet a rendőrségnél, előbb besokallt. „Huszonnégy éves vagyok, öt éve dolgoztam a cégnél, egy kelet-magyarországi kapitányságon. Kereken 160 ezer forint volt a nettó bérem, úgy, hogy közben emeltek is rajta. A barátnőmmel szeretnénk közös életet kezdeni egy saját házban, de ehhez a kettőnk fizetése sem lett volna elég. Aztán váratlanul kaptam egy sokkal jobb fizetést ígérő, civil állásajánlatot, egy benzinkútnál” – foglalta össze Sándor, hogy miért hagyta ott a rendőrséget.

A korábban járőrként dolgozó fiatal férfinak elege lett a végeláthatatlan karantén-ellenőrzésekből, az olykor 12 órás munkából is, amiért semmilyen pluszjuttatás nem járt – miközben az őket „biodíszletként” kísérő, intézkedési joggal sem bíró katonák napi 10 ezer forintot kaptak a honvédségtől műszakonként. Sándor panaszai amúgy teljesen átlagosnak számítanak a több mint 37 ezres állományban. És a jelek szerint a menekülési módja sem egyedi.

kvadrillio 2021.04.06. 15:51:13

NEM FIZETI MEG A RENDŐRSÉGET, DE SZÓRJA A MILLIÁRDOKAT MÉSZASROSOKNAK, TEMPLOMOS VITÉZEKNEK MEG A HŰBÉRESEIN EK ????? ENNÉL HÜJJJÉBBNEK NEM KELL LENNI SENKINEK, DE Ő AZTÁN TÚLTESZ MINDENKIN !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.06. 15:53:15

Halihó blogger! Ez tetszett. Matyika próbálkozása pillantok alatt törölve volt. :-)) Most miután itt kudarcot vallott, nekiállt a szeka blogot szétcseszni.

bóvli ország jobban teljesít 2021.04.06. 18:48:09

@MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott):

ELKÚRTUK. Nem kicsit, nagyon.

Európában ilyen böszme járványkezelést még ország nem csinált mint mi. Nem csináltunk mást az elmúlt egy évben mint hazudtunk reggel, délben, este. Közben meg az Adriára jártunk luxus jachtolni, Svájcba a bankszámláinkat ellenőrizni, a Felcsút meccseire meg villogtatni magunkat. És közben meg egy oltást se tudunk beadni ebben a kurva NER országban!

Nem tudtok mondani olyan járványkezelési intézkedést, amire büszkék lehetünk. És használt volna. Rajtunk kívül. Azon kívül, hogy belőlem és a gázszerelőmből multimilliárdost csináltunk. Ha el kell számolni a ránk szavazóknak, hogy miért nem ők kapták az EU milliárdokat, miért mi, akkor mit mondunk?

Nincs tovább gyerekek, ennyi a tudásunk.
Amit össze lehetett hazudni az orosz meg kínai vakcinákról az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban lehetett tartani, hogy miféle oltásra készülünk az EU vakcinák helyett, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, nehogy kiderüljön, miután minket Pfizerral már rég beoltottak.

Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt se tudom megmondani, hogy miből vannak ezek az orosz meg kínai szerek. Meg mire jók. Csak azt tudom, hogy mennyit kaptam értük. Meg azt, hogy ha kényszerrel is, de be kell oltani a magyarokba az összes orosz meg kínai ampullát. De legalábbis a kétmillió hívőnkbe. Akkor talán az isteni gondviselés meg az EU még nem elzárt pénzcsapjai megmentenek minket. Különben bukunk és mehetünk a börtönbe. És akkor ott ki kellene tanulnunk valami szakmát. És dolgoznunk kellene!

Gyerekek. Nem vagytok tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is lesztek. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz veletek, ha bukjuk a válaszást. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó 30 évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, az nem a mi terepünk. Mi az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, csak az enyéim.

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek, mielőtt végleg elrepülök Moszkvába. Fantasztikus dolog hülyéket irányítani. Fantasztikus. Fantasztikus egy országnyi hülyét az orránál fogva vezetni. Az utolsó 30 évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni magamnak mindazt ami nekem jár. Hogy nem kell beszarni az EU-tól, meg a Néppárttól és tanulja most már meg magát a világ nem ő hozzájuk mérni, hanem énhozzám. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádom. Folytatom.

Kell-e még mondanom valamit Vladimir?

gigabursch 2021.04.10. 11:36:51

Önmagában a konzultáció egyébként nem rossz ötlet.
Igaz, még egyet sem töltöttem ki.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.04.17. 06:14:29

@belekotty:

Korábban nem ezt mondták, össze-vissza beszélnek e témában.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.04.17. 06:16:28

@Dettori:

Volt egy próbálkozás Sorosék részéről a járvány kihasználására kínai- és oroszellenes hecckampány szervezése alakjában. Ebben igyekeztek bekapcsolódni a ballibek. A hecckampány elbukott, s most a ballibek igyekeznek kihátrálni.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.04.17. 06:17:31

@pireza:

Ki szervezett aláírásgyűjtást a kínai oltás ellen? Mely akciót mára ejtettek egyébként.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.04.17. 06:19:46

@bóvli ország jobban teljesít:

A ballibek azt hiszik, most lesz választás, pedig jövő tavasszal lesz. S akkorra akkor is le fog csökkenni a járvány, ha a kormány nem csinál semmit.

Szóval a ballibek most csak annyit tesznek, hogy megtámogatják a Fidesz-kampányt jövőre.
süti beállítások módosítása